Fahrettin Yokuş'tan KPSS ve Memur Alımları Hakkında Flaş Açıklamalar

Türkiye Kamu Sen Genel Teşkilatlandırma Sekreteri ve Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş'tan kamu personeli alımlarındaki mülakat uygulaması ve kpss'siz alımlar hakkında son dakika açıklamarı.

Türkiye Kamu-Sen Genel Teşkilatlandırma Sekreteri ve Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş , sosyal medya sayfasından yayımladığı yazısında, KPSS'nin kaldırılması için hükümetin çalışmalar yaptığını öne sürdü. KPSS'siz alımlara değinen  Fahrettin Yokuş, bir çok adayın da dile getirdiği, mülakat sorununu da dile getirdi. Fahrettin Yokuş'un yazısı şu şekilde : "

Hükümet, kamuyu tamamen kendi yandaşlarından oluşturmak için yeni düzenlemeler yapıyor. İlk hedef KPSS'yi kaldırmak..!

Bilindiği gibi ülkemizde devlet memuru olabilmenin ilk şartı; Kamu Personeli Seçme ve Yerleştirme Sınavına girip, konulan baraj puanın üstüne çıkmak ..! KPSS sınavına giren gençlerimiz; A Grubu ve B Grubu yerleştirme şeklinde devlete atanmaktadırlar.

A Grubu memurluklar için ayrıca sözlü sınavda yapılıyor. A Grubu Kadrolar: Uzman Yardımcısı, Müfettiş Yardımcısı, Denetmen Yardımcısı gibi unvanlardır. Bu grupta kurumlar ayrıca kendileri de yazılı sınav yapabiliyor. Sözlü ve yazılı sınav sonuçlarına göre atamalar yapılıyor.

B Grubu memur atamaları ise, KPSS sonuçlandıktan sonra bu grupta sınava girenler açık memur kadrolarına tercih yapıyorlar ve atanıyorlar. Bu grupta sözlü sınav yok.

Hükümet 15 Temmuz İhaneti sonrası, millete "YENİ KAPI RUHU " taahhüdünde bulunmuştu. Bunun anlamı “vatandaşlar arasında ve kamunun işlemlerinde asla ayrımcılık yapılmayacaktır” demektir.
Ancak, AKP her zamanki gibi, verdiği sözlerin tam tersini yapmakta pek mahir olduğu için artık devlete polis alırken KPSS şartı aramıyor. Yine öğretmen atamaları için de KPSS istemiyor. Sadece sözlü sınav yapıyor. Şimdi de bu uygulamaları kamunun tüm memur alımlarına yaygınlaştırmak için hazırlık yapıyor..!

Bu basit gibi görünen uygulamanın amiyane açıklaması, siyasi iktidar tabiri caizse "Karpuz" seçer gibi, kendi adamlarını seçip memur kadrolarına yerleştirecek..!

KPSS kalktı mı, adalet ve liyakat de ortadan kalkar..! İktidar partisinden referansı olmayan yada parti mensubu olmayan hiç bir vatan evladı Devlet Memuru olamaz..! Böylece Devlet, tek bir siyasi görüşe sahip memurlarca yönetilir..! Devletimiz Türk Devleti özelliğini kaybeder ve Parti Devletine dönüşür..!

Sonuçta Devletin tüm kadroları tek görüşün kontrolünde olunca, yarınlarda bu millet 15 Temmuz benzeri kalkışmaları ve ihanetleri tekrar yaşar..!

Unutulmamalıdır ki; 15 Temmuz ihaneti yandaş ve cemaat kadrolaşmasının acı bir sonucudur..! Devletin üst düzey kadroları önce kumpaslarla boşaltıldı. Liyakat sahibi ve Vatansever Subaylar, Yargıçlar, Emniyet Müdürleri ve MİT mensupları Devletten tasfiye edildi..! Daha sonrada Cemaatin adamları yerleştirildi. Sonuçta da 15 Temmuz ihaneti mukadder oldu..!

Endişemiz o kadar çok ki;

Siyasi iktidarın, devlete tamamen yandaşlarını yerleştirmek için attığı bu adımların önünü, sadece Türkiye Kamu-Sen’in ve duyarlı memurların çabalarıyla kesemeyiz. Bu konu tüm milletimizin geleceğini ilgilendiren bir meseledir. Bu gidişi durdurmak için her Türk evladı harekete geçmelidir..!

Yoksa çok geç olabilir…! Benden söylemesi ..!"

KPSSCAFE.COM.TR - ANKARA

27 Mar 2017 - 13:31 - KPSS



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

08

Burak - Adaletli şekilde alım yapılmazsa yine hiçbir şekilde iflah olmaz bu ülke. Adalet ŞART!!!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 27 Mart 13:31
07

vali - Sizin gibi zihniyettekilerin hepsini sureceksin yerine o dedigin yandas bizim tabirimizle vatanı icin canını feda edecek insanları atayacaklar inşAllah

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 27 Mart 13:31
06

Emin kayar - Tabiya ya bizdensin yada defolun gidin durumuna getiriyorlar, Allah yazdıysa bozsun öyleyse işimiz zor, Allah yardımcımız olsun....

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 27 Mart 13:31
03

Şakır canberk - Ne gerekiyorsa yaparız ecel Allah siz yol gösterenimiz olun yeterli bizim tek hayalimiz memur olmak bi an önce nice aileler var evladı biyerlere gelsin diye çabalayan

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 27 Mart 13:31
02

Kenan akkurt - Yaşı kaldirmadiktan sonra kpss olmuş olmamış ne anlamı var yaş sınırı otuz diyorlar hep 35ustu neyapsin

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 27 Mart 13:31


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler