Fahrettin Yokuş "KPSS'yi Kaldıralım Diye Uğraşıyorlar, Mülakat Torpildir"

Türkiye Kamu-Sen Teşkilatlandırma Genel Sekreteri ve Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, Eskişehir Kanal 26 televizyon kanalına konuk oldu. Burada gündemdeki memur alımları ve KPSS'siz alımlara değinen Yokuş, mülakatlı alımlar ve görevde yükselme sınavlarını da eleştirdi.

Türkiye Kamu Sen Teşkilatlandırma Genel Sekreteri ve Türk Büro-Sen Genel Başkanı Kanal 26'da katıldığı canlı yayında kpss'siz memur alımlarına değindi. Mülakatla alımlara son zamanlarda artan tepkileri tekrar gündeme getiren Fahrettin Yokuş, "KPSS'siz alım yapmaya başladılar. Öğretmen, polis almaya başladılar.

KPSS'nin özelliği ne, her vatan evladı, belli şartları taşıyanlar sınava giriyor, yazılı sınavdan maksadınız ne sizin? başarı ya da başarısızlığı ölçmek değil mi? ama KPSS'siz yapıldığında sıkıntı. Sözlü sınavların tamamiyle torpil olduğunu bilmeyen var mı?  KPSS'yi kaldıralım diye uğraşıyorlar. Bu tehlike şudur!, Bu ülkede yaşayan 1. sınıf vatandaş değil mi?, ister özel sektörü tercih eder, ister devleti. Bunlar diyor ki, ben yazılı sınav yapmam, sözlü sınav yaparım, Sözlü sınavla sen TRT'ye spiker mi yapacaksın adamı? bir bilgi nasıl ölçülür, sözlü sınavla 1 dakikada , 2 dakikada nasıl bilgisini ölçeceksin adamı! bu adam kayırmaca, benim adamım , senin adamın..." dedi.

Fahrettin Yokuş, kamu personeli alımlarında ayrımcılık yapılmaması gerektiğini vurgularken, kamuda görevli personellerin görevde yükselme sınavlarında da mülakat sıkıntısıyla karşı karşıya kaldığını söyledi.

Yokuş, " Devlette devamlılık esastır, devletin hafızası vardır. Liyakatın temeli nedir? , liyakat bilgi, birikim , tecrübedir. Liyakat olmazsa devlet hizmeti doğru veremez insana. Biz kamuda hep muzdarip olduğumuz şey ayrımcılık, memurlar arasındaki ayrımcılığı bitiremedik. Eskişehir'de herhangi bir daireye , okula gidin, buradaki okul müdürü torpille mi? geldi yoksa hakkaniyetle mi geldi. " 

KPSSCAFE.COM.TR - ANKARA

25 Nis 2017 - 15:02 - KPSS



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

01

Idris - Kpss olsa ne olcak aranan kriterlere bakin eski hukumlu teror magduru bunun gibi arayis yaparsan alim yaparsan topluma kazandirmak diye bi deyim cikarmissiniz kamu kurumunda calisip ayrilanlari geri almak gibi bi dusunce yapmissiniz mulakat mi sisteme gir bakk kpss den dusuk alip atananlara bakin kisaca basvuru alimlari insanlarin elinden gecti gi surece bana adaletten torpil den hak hukuktan bahsetmeyin

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Nisan 15:02


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler