Eşi İhraç Edilen Memur Aile Yardımı Alabilir mi?

Eşi ihraç edilen memurlar aile yardımı alabiliyorlar mı? bu konuda memurlar.net isimli internet sitesinde oldukça bilgilendirici bir yazı bulunuyor...

21.07.2016 tarihinde ilan edilen Olağanüstü Hal Kararından sonra 668 sayılı, 672 sayılı, 675 sayılı, 677 sayılı ve 679 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamelerle kamu görevinden çıkarılanların, 657 sayılı Kanuna tabi olarak çalışan eşlerine aile yardımı ödenip ödenmeyeceği hususunu açıklamaya çalışacağız

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun "Aile Yardımı Ödeneği" başlıklı 202 nci maddesinde "Evli bulunan Devlet memurlarına aile yardımı ödeneği verilir.

Bu yardım, memurun her ne şekilde olursa olsun menfaat karşılığı çalışmayan veya herhangi bir sosyal güvenlik kuruluşundan aylık almayan eşi için 1500, çocuklarından herbiri için de 250 gösterge rakamının (72 nci ay dahil olmak üzere 0-6 yaş grubunda yer alan çocuklar için bir kat artırımlı) aylık katsayısı ile çarpılması sonucu elde edilecek miktar üzerinden ödenir. Eşlerden birine iş akdi veya toplu sözleşme gereği çocukları için yapılan aile yardımı ödeneği daha düşük ise, yalnız aradaki fark ödenir. Bu fıkrada yer alan gösterge rakamlarını 3 katına kadar artırmaya Bakanlar Kurulu yetkilidir.

Dul memurların çocukları için yukarıdaki fıkralar hükmü uygulanır.

Boşanma veya ayrılık vukuunda mahkeme bu yardımın hangi tarafa ve ne oranda verileceğini de kararında belirtir.

Devlet memurunun, geçimini sağladığı üvey çocukları için de bu ödenek verilir." hükmü yer almaktadır.

Yukarıdaki maddede belirtildiği üzere, her ne şekilde olursa olsun menfaat karşılığı çalışmayan veya herhangi bir sosyal güvenlik kuruluşundan aylık almayan eşi için memura aile yardımı ödenecektir. Buna göre; 657 sayılı Kanuna tabi olarak çalışan personele, kamu görevinden ihraç edilerek herhangi bir yerde çalışmayan veya aylık almayan eşi için aile yardımı ödenmesi gerekmektedir.

KAYNAK: MEMURLAR.NET

17 Oca 2017 - 17:44 - KPSS



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

01

Mağdur - Bu yardım için nereye baş vurulacak bilgilendirirseniz sevinirim

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Ocak 17:44


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler