EGM Yeni Dönem En Az 9 Bin Polis Alımı Bekleniyor

Yeni dönem polis alımı için geri sayım devam ediyor. Peki yeni dönem polis alım ilanı ne zaman yayımlanacak? Yeni dönem polis alımı PÖH olarak mı yoksa polis memuru olarak mı yapılacak? Alımlar lise mezunları arasından mı olacak?

Olağanüstü Hal kapsamında yayımlanan Kanun Hükümde Kararnameler ile kamu kurumlarına on binlerce memur alımı için kadro ihdas edilmişti. İhdas edilen kadrolar arasında en çok sayı Emniyet Genel Müdürlüğüne verildi.

25 Ağustos 2017 günü yayımlanan 694 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile kamu kurumlarına 40 bine yakın kadro ihdas edildi. İhdas edilen bu kadro sayısının 32 bin 12'si Emniyet Genel Müdürlüğüne olmuştu. Emniyet Genel Müdürlüğüne ihdas edilen 32 bin 12 personel alımının kadro dağılımı ise şu şekilde açıklandı: 2 bin 500 komiser yadımcısı, 22 bin polis memuru, 7 bin bekçi 

Bekçi Alımları Oldu

Türkiye genelinde birçok Valilik, en az lise mezunu adaylar arasından KPSS şartsız on binden fazla bekçi alımı için başvuruları geçtiğimiz gün kabul etti. Bekçi alımlarının yapılmasının ardından on binlerce aday artık PÖH alımının yapılmasını talep ediyor.

Kaç Polis Alındı?

Yayımlanan 694 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile açılan 22 bin polis memuru kadrosuna 13 bin kişi alındı. geçtiğimiz aylarda yayımlanan ilan ile önlisans ve lisans mezunu toplamda 13 bin polis alımı için başvurular alındı. 13 bin polis alımında süreç sözlü mülakatın yapılması aşamasında. Bu sayı toplam ihdas edilen kadrodan düşülünce geriye 2500 komiser yardımcısı ve 9 bin polis memuru kadrosu kaldı.

Komiser yardımcısı alımı PAEM kapsamında yapılmakta olup açıktan atama ile başvurular alınacak. Kalan 9 binlik kadronunda POMEM veya PÖH olarak yapılması bekleniyor.

Alımlar PÖH mü Yoksa Polis Memuru Olarak mı Yapılacak?

9 bin polis alımının polis özel harekat olarak mı yoksa polis memuru olarak mı yapılacağı konusunda henüz bir netlik yok. Ancak 694 sayılı KHK'da yer alan bir diğer hükme göre açılan bu kadronun en az 3 bin 4'ünün Özel Harekat Daire Başkanlığına yapılması bekleniyor. Ancak yeni dönem alımları konusunda henüz net bir açıklama gelmedi.

Yeni dönem polis alımının 2018'in ilk aylarında yapılması bekleniyor.

Siz de aşağıda bulunan yorum kısmından başvuru taleplerinizi yazabilir sesinizi duyurabilirsiniz.

İlanlar Yayımlandığı Anda Haberdar Olmak İçin;

KPSSCAFE android uygulamamızı ücretsiz indirmek için ---->>> tıklayın

KPSSCAFE ios uygulamamızı ücretsiz indirmek için----> tıklayın

Kpsscafe.com.tr  | Ankara - ÖZEL HABER

07 Ara 2017 - 21:23 - KPSS



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

09

Arif - Yaş sınırının artırılması gerekiyor. Lütfen sesimizi duyurun

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 07 Aralık 21:23
07

Kemal Baranlı - DÜNYA NIN HERYERİNDE POLİS ALIMLARI STATÜSÜNE GÖRE 30-35 OLARAK DEĞİŞİRKEN KURUŞLU YAŞLAR NEDEN BİZİM ÜLKEMİZDE BÖYLE HAKSIZLIK YAPILIYOR ..BİMER CİMER YÜKLENİN VE BUNLARI BELİRTİN KARDEŞLERİM

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 07 Aralık 21:23
06

Yunus can pehlivan - Ben çocukluğum dan bu zamana kadar polis olmak istiyorum ancak sağlık kontrollünden futbolcu açıklığı diye biley var mı bacak açıklığı diye böyle sacmalık. Olmaz

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 07 Aralık 21:23
04

EMIRHAN - YETERI KADAR POLIS ALINDI BIRAZDA OZEL HAREKATA YOGUNLASIN LISE MEZUNU VE ASKERLIK SARTSIZ ISTIYORUZ

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 07 Aralık 21:23
03

yaş muzdaribi - yaş şartini esnetin 32 olsun veya 01.01 itibariyla 30 yasindan gun almamis deyin

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 07 Aralık 21:23
02

Abdullah - Bn geçen yıl da başvurdum ama mülakatları kaçırdım inşAllah bu yıl böyle bişe olmaz sürekli takip ediyorum

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 07 Aralık 21:23
01

Salih - PÖH alimi olsun bekliyoruz daha yetr yetkililer size sesleniyorm şu yasida esnetin arkadaslar sizde su yaşlan ilgili yorumunuzu yazin üniversiteddn mezun olduk bostayiz yasimiz ilerliyor son hakkimiz oncelik lisanscilarin

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 07 Aralık 21:23


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler