Doğunun Deneyimli Öğretmenlere İhtiyacı Var...

BAKAN AVCI: İNSANLARDA ÜMİTLİ BEKLEYİŞ HAVASI VARDI   Hakkari'ye yaptıkları gezinin çok güzel geçtiğini belirten Bakan Avcı, Hakkari'de havaNIN her anlamda 'güneşli' olduğunu, Hakkarililer'in kendilerine çok büyük tevecühünün olduğunu.

 

BAKAN AVCI: İNSANLARDA ÜMİTLİ BEKLEYİŞ HAVASI VARDI

 

Hakkari'ye yaptıkları gezinin çok güzel geçtiğini belirten Bakan Avcı, Hakkari'de havaNIN her anlamda 'güneşli' olduğunu, Hakkarililer'in kendilerine çok büyük tevecühünün olduğunu...

 

BAKAN AVCI: İNSANLARDA ÜMİTLİ BEKLEYİŞ HAVASI VARDI

 

Hakkari'ye yaptıkları gezinin çok güzel geçtiğini belirten Bakan Avcı, Hakkari'de havaNIN her anlamda 'güneşli' olduğunu, Hakkarililer'in kendilerine çok büyük tevecühünün olduğunu ifade ederek, "Gittiğimiz her yerde çok sıcak karşılandık. insanlarda bir ümitli bekleyiş havasını çok hissettik" dedi.

 

Eğitim kurumları ile ilgili ne gibi eksiklikler var yerinde görmek istediklerini belirten Bakan Avcı, olumsuz hava koşulları nedeniyle Şırnak'a gidemediklerini söyledi. Bakan Şimşek de Hakkari'de atmosferin son derece pozitif olduğunu, herkesin büyük bir misafirperverlik gösterdiğini belirterek son sürecin herkesi heyecanlandırdığında ifade etti. Bakan Şimşek, şöyle konuştu:

 

"Herkeste çok umutlu bir bekleyiş var. Ben inanıyorum ki herkes sahip çıkarsa bu süreçte başarılı olacak. Bizde zaten konuya o çerçevede bakıyoruz. Herkes üzerine düşeni yaparsa ülkemiz çok güçlü bir konuma gelecek. Hem temel hak ve özgürlükler anlamında hem demokratik standartlar anlamında hemde birliğimizin, kardeşliğimizin, beraberliğimizin güçlenmesi anlamında. Bu tabi bizi ekonomik olarakta çok güçlü konuma getirecek. Çok iyi bir ziyaretti. Verimli oldu. Ben daha öncede Hakkari'ye gittim. En son gidişimde kepenkler kapalıydı. Vatandaşla doğrudan doğruya sıcak bir diyalog kuramadık. Ama bu defa herkesle rahat bir şekilde diyalog kurma imkanımız oldu. Yani hava çok güzeldi. İnşallah ülkemiz bu sorunuda çözer."

Avcı: 'Ne yapsak da, doğuda deneyimli öğretmeni tutsak?'

 

"BÖLGENİN DENEYİMLİ ÖĞRETMENLE İHTİYACI VAR"

 

Van'da evli olan 30 yılık öğretmenin, Doğu'da çalışanlara ne gibi teşvikler olabileceğini sorması üzerine de Bakan Şimşek, "Burdaki çocuklarında sizin gibi değerli eğitimcilere ihtiyacı var. Biz sizin yaptığınızı çok takdir ediyoruz. Öğretmenlik demek fedekarlık demek. Benim 3 abim öğretmen"diye konuştu. Bakan Avcı ise göreve yeni başlayan öğretmenlerin başka yerlere gitmek istediklerini fakat bölgeninde deneyimli öğretmenlere ihtiyacı olduğunu söyledi.

 

Bu konuda bir formül üretmeye çalıştığını da belirten Bakan Avcı, "Lütfen sizde bana yardımcı olun. Ne yapmamız gerekir ki doğuda güneydoğuda daha deneyimli öğretmenler arkadaşlarımızın daha uzun süreli görev yapmaları konusunda ne gibi önlemler almalıyız? Sizde tecrübelerinizi bizimle paylaşın. Herkesi bir Vanlıyla evlendiremeyeceğimize göre, mutlaka başka şeylerde bulmamız lazım" dedi.

01 Mar 2013 - 11:38 - KPSS



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler