BTK Personel Alımına Yoğun İlgi (Binlerce Hacker Yarışacak)

Bilgi Teknolojileri Kurumunun (BTK) USOM (Ulusal Siber OIaylara Müdahele Merkezi) için yapacağı beyaz şapkalı hacker alımına yoğun ilgi. Binlerce aday devletin hacker'ı olmak için başvuruda bulundu.

BTK Personel Alımına Yoğun İlgi Binlerce Hacker Yarışacak

Bilgi Teknolojileri Kurumunun (BTK) Beyaz şapkalı hacker istihdam edeceğini daha önceki haberlerimizde KPSScafe.com.tr olarak siz değerli ziyaretçilerimizle paylaşmıştık. Söz konusu alım için herhangi bir kpss ve eğitim şartı bulunmaması gençleri harekete geçirdi ve online başvurularda büyük bir rekor kırıldı.

Bilgi Teknolojileri Kurumu'nun söz konusu alımlarıyla ilgili bir uygulama sınavı düzenleyeceği bu sınavın 20 Ocak 2017 tarihinde gerçekleşeceği öğrenildi. BTK Başkanı konuyla ilgili yapıtğı açıklamada, istihdam edilecek kişilerin beyaz şapkalı hacker olarak istihdam edileceğini, yine bu kişilerin kurumlarda istihdam edileceğini belirtti.

BTK Başkanı Sayan: "Beyaz hacker olarak çalışacaklar. Ayrıca eğitimlerimize alacağız. Bunun için bir platform da kuracağız, eğitim kampları düzenleyeceğiz. Şu anda 528 kurumda siber olaylara müdahale ekibi var. Onlara dahil olma imkanı olacak. Yeteneklerini gösteren arkadaşlarımızla birlikte olmaya devam edeceğiz. Bir amacımız da bu alanda birikimi ve yeteneği olan arkadaşlarımızın yeteneklerini pozitif katkıya dönüştürmek olacak" dedi.

BTK'nın USOM (Ulusal Siber OIaylara Müdahele Merkezi) Personel alımı başvuruları "https://kariyer.btk.gov.tr/usom/" adresi üzerinden yapılıyor.

KPSSCAFE.COM.TR - ANKARA

15 Oca 2017 - 09:17 - KPSS



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler