Binlerce Ön Lisans Halkla İlişkiler Mezununun Atama Sorunu Nasıl Çözülecek?

Halkla ilişkiler ön lisans mezunu binlerce aday, kadro için birleşti. Alım yapmayan kurumlara tepki gösteren adaylar, sorunun çözüme kavuşturulması gerektiğini savunuyor. İşte detaylar.

3391 nitelik kodlu ön lisans Halkla İlişkiler mezunu on binlerce aday, kamu kurum ve kuruluşlarına yapılan alımların kısıtlı olmasına tepki gösteriyor ve seslerini yetkililere duyurarak kadro açılmasını talep ediyor. 

Her yıl yüzlerce mezun veren ön lisans halkla ilişkiler bölümünden kamuya atamalar oldukça düşük sayılardan yapılmaktadır. Öyle ki geçmiş yıllara baktığımızda son 5 yıl çinde tek 3 haneli alım 2012 yılında olmuş e 114 personel alımı olmuştu. Bunu takip eden yıllardan 2014 yılında 18, 2016 yılında ise yapılan merkezi atamada 3 kadro hakkı tanınmıştı. 2017 yılında ise yapılan merkezi atamada 10 kadro hakkı tanınmış, ancak daha sonra bu kadrolar geri çekilmişti.

Her sene yüzlerce mezun veren bölümden bu kadar az atama yapılması tepkilere neden oluyor. Binlerce mezun, ya özel sektörde meslekleri ile alakası olmayan işilerde çalışıyor ya da iş arıyor.

Ortak Kadro Sorunu

Merkezi atamalarda alım yapılan pozisyonlardan bir çoğunda insan kaynakları ve büro yönetimiortak bölüm olarak ele alınmakta ancak, halkla ilişkiler bu ortaklığa alınmamaktadır. Eğitim olarak büyük benzerlik gösterilen üç bölümden halkla ilişkiler bölümünün dışarıda bırakılması ise ayrıca tepkilere neden olmaktadır.

Halkla İlişkiler Daire Başkanlığına Kimler Atanıyor?

Başbakanlık bünyesinde çalışmalarını yürüten Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı birimi olmasına rağmen bu birimin personel almaması,  alımlarda farklı bölümlerden personel alması ve kamu kurumlarına istihdam tebliği yapmaması ise ayrı bir soru işaretidir.

Hangi Posizyonlarda İstihdam Edilebilirler?

Halkla ilişkiler mezunu bir kişi memur, bilgisayar işletmeni, veri hazırlama kontrol işletmeni ve sekreter gibi birçok pozisyonda görev alabilir. Bu pozisyonlar da tüm kamu kurumlarında mevcuttur.

Kpsscafe.com.tr  | Ankara - ÖZEL HABER

23 Tem 2017 - 13:12 - KPSS



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

04

Bahar - boşu boşuna okuduk.sınav paralarıyla devleti kalkındırıyoruz..

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Ekim 22:44
03

tugba - yıllarca atama bekledım halkla ilişkilerden ha bu atamada gıttım bır puanım eksık ha bu atamada gıttım benden dusuk atanmıs... sımdı kac yasına geldım acaba baska bıse mı okusam dıye gezınıyorum okadar hastane beledıye halkla ılıskıler yerı var bır tanesıne de alım yok nasıl alıyosunuz o hak etmeyenlerı haram zıkkım olsun hepınıze yazıklar olsun

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Temmuz 13:12
02

sevda karaca - Madem bu bölümün herhangi bir işlevi yok ülkemde . Neden böyle bir bölüm açıyorsunuz ? ! Bizleri ailemizi umutlandırıyorsunuz . Bu ülkede ekmek parasını sırf evlatları okuyup biryerlere gelebilsin kimseye muhtaç olmasın ayakları üzerinde durabilsin diye gönderen aileler var biliyor musunuz ? Heh işte bende öyle bir ailenin evladıyım . Yazık günah bu kadar insanın emeğine yazık günah ...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Temmuz 13:12
01

Hedya - Çok saçma halkla ilişkilerin özelde dahi iş alanı yok o zaman hiç kimse okumasın:(

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Temmuz 13:12


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler