"Ben inşaat mühendisiyim. Ne imamlığı?'' İşte KPSS Usülsüzlüğü Sanık Savunmaları!

2010 KPSS usülsüzlüklerine ilişkin yapılan soruşturmalar devam eder iken, sanıkların savunmaları dikkat çekti.

Sanıklar, kopya çekmediklerini ve FETÖ ile ilişkili olmadıklarını savundu. Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nda yapılan duruşmada kendilerini savunan sanıklar, beraatlerini talep etti.

Kopya çektiğine dair hakkında soruşturma açılan Ramazan Seyman, iki sınavda da 90 üzeri not aldığını söyledi ve "2010'daki sınava benimle birlikte giren kardeşim 64 puan aldı. Soruları almış olsam kardeşime vermemem hayatın olağan akışına aykırıdır. Soruları önceden almadım, sınav esnasında da kopya çekmedim." açıklamasında bulundu.

Hasan Osmanoğlu, ardarda yapılan sınavlarda puanlarının yükseldiğini söyledi ve  "2010'da kopya ile bu puanı almış olsam, 2011'de daha yüksek puanı nasıl alabilirim." diyerek kendini savundu.

Muharrem Öztürk, "FETÖ'nün Gümüşhane imamı" iddialarını şaşkınlıkla karşıladığını ifade etti. "Ben inşaat mühendisiyim. Ne imamlığı? Adı geçen örgütle, hiçbir alakam yoktur."  dedi.

Nihat Ermiş ise, "1999 yılında edebiyat öğretmenliği bölümünden mezun oldum. Benim mezun olduğum dönemde KPSS yoktu. Şayet bu örgütün mensubu olsam, mezun olduğum dönemde devlet memuru olurdum." diyerek beraatini istedi.

Soruşturmaları yürüten Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi, suçluları ve suçsuzları ayırt etmek adına soruşturmalarına devam ediyor.

Gelişmeler için takipte kalınız.

Kpsscafe.com.tr

25 Eki 2016 - 10:23 - KPSS



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler