Bakan Yılmaz Müjdeyi Verdi: 20 Bin Öğretmen Ataması Yapılacak

İsmet Yılmaz yaptığı son dakika açıklamasında 2018 yılında 20 bin öğretmen atamasının yapılacağını açıkladı. İşte Bakan Yılmaz'ın açıklaması.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'dan son dakika öğretmen ataması açıklaması geldi.

TRT Haber canlı yayınına katılan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, yaptığı açıklamada 2018 yılı öğretmen atama sayısına değindi. Bakan Yılmaz açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Geçen yıl 50 bin öğretmenin atmasını yaptık. Bu yıl 20 bin yaptık. Gelecek yıl da talebimizi sunacağız ve bütçenin durumuna göre izin verecekler. 2018 yılında 20 bine yakın öğretmenin atamasını yapacağız. Şubat'ta duyuruya çıkıp, Mayıs'ta mülakat yapacağız, atamalar ise Ağustos'ta yapılacak. "

TEOG Açıklaması

Bakan Yılmaz TEOG'un alternatifleri hakkında şu ifadeleri kullandı:

"1 milyon 300 bin ortaokul öğrencisi var. Her okul kendi yapsın diyen var. Herkesin mahallesindeki okula alın diyen var. Bazı okullar, tarihi birikimi olanlar, Ankara Fen, İstanbul Erkek Lisesi gibi okullar için Matematik, Fen ve Türkçe ortalamasının 85 üzerinde olması gerekir diyen oluyor. Açık uçlu soru sorun diyen oluyor. Açık uçlu sorulara ne cevap verdiği, notları da ailesine gönderin ki ailesi de değerlendirsin. Bu da bir başka alternatif.

Milli Eğitim Bakanlığımız ölçme değerlendirme konusunda Türkiye'nin en uzman kuruluşu. Bakanlar Kuruluna sunacağız. Bir ay içerisinde Bakanlar Kurulu'na sunarız, tamamdır denildikten sonra hemen açıklarız. "

Üniversite Sınavlarında Değişiklik Yapılacak mı?

Bakan Yılmaz, açıklamasının devamında üniversite sınavlarında değişiklik yapılıp yapılmayacağına yönelik yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"AK Parti'nin seçim beyannamesinde vardı. Ne zaman olur bilmiyorum. Aybüke öğretmenimizin şehit olduğu gün kardeşi o gün sınava girdi. Bazen böyle, kişinin ailesinde kayıp olduğu gün sınava girmek durumunda da kalıyordu. Böyle durumlarda üniversiteye girişi de birden fazla yapın diye programımızda var. Üniversite sınavlarını birden fazla yapın diye."

Öğretmen Atama Sayısı Yeterli mi?

2017'de 50 bin öğretmen ataması yapan Milli Eğitim Bakanlığının 2018'de 20 bin öğretmen ataması yapması tabiri caizse komik bir rakamdır. Siz de bu konudaki düşüncelerinizi aşağıdaki yorum kısmından paylaşabilirsiniz.

Kpsscafe.com.tr  | Ankara

20 Eyl 2017 - 11:07 - KPSS



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

03

hayalde eğitimci - eğitimden tasarruf yaparak ekonomiyi kalkındırabileceğimizi zannettiğimiz bir zihniyet girdabındayız ,Allah sonumuzu hayretsin.Umarım vakit çok geç olmadan bu yanlıştan döneriz . Eğitimci olmaktan utanıyorum artık, hoş;olamamışız da...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Eylül 11:07
02

2017 magduru - Sayın ismet yılmaz bizi resmen ahmak yerine koymaktadır bu acık net basımza vurup ekmegimizi alıyor ekmegimizle oynuyor normalde her yıl iki atama yapılırken 2017 lilere mi denk geldi bu yeni sistem bu işi belli ki yapamıyor kendisini istifaya çağırıyoruz simdi alım olsa butceden gidecek verdikleri butce yedi sekiz binlik birseye denk geliyor bizi sene basında alsa butceden gidecek şimdiyse temmuzda baslatacak ki butce dursun devletin gözünde sozde iyi görünsün sayın cumhurbaşkanımızın bize verdigi sozu yerine getirmelidir ismet yılmaz ve tum yetkililer sesimizi duyun medyada sureci uzatıp sanki cok alım yapılmıs gibi bir algı olusturulmaya calısılıyor daha 2017 kpss ye yonelik hic bir adım atılmamıs yeter artık!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Eylül 11:07
01

... - Diyecek birşey bulamıyorum . Ne desek boş çünkü.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Eylül 11:07


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler