Bakan Açıkladı: Ücretli Öğretmenlerin KPSS'siz Mülakatla Atama Tasarısı TBMM'de

Önceki gün gelen maaş düzenlemesinin ardından ücretli öğretmenlere bir müjde daha geldi. Hükümet tarafından bir tasarı hazırlandı ve hazırlanan bu tasarı ile, belirtilen şartları taşıyan ücretli öğretmenler KPSS'siz sözlü mülakat ile sözleşmeli öğretmenliğe geçebilecek.

Son günlerin gündem konusu olan ücretli öğretmenlerin KPSS puanı aranmadan mülakatla öğretmen olarak atanması düzenlemesi TBMM'ye geliyor.

Maliye Bakanı Naci Ağbal yaptığı son dakika açıklamasında ücretli öğretmenlerin sözleşmeli öğretmen olarak atanmalarına ilişkin düzenlemenin son duurmu hakkında bilgi verdi. Bugün TBMM'ye Sevkedilen Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısının İçeriğiyle ilgili bazı açıklamalarda bulunan Bakan Ağbal, "ek ders ücreti karşılığında Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde görev yapmış ve en az 540 gün sigorta primi ödenmiş olanlar arasından, belirlenen şartları taşıması kaydıyla yapılacak yazılı ve/veya sözlü sınav sonuçlarına göre sözleşmeli personel olarak atanabilmeleri ve bu şekilde istihdam edilebilecek sözleşmeli öğretmen sayısının 5.000'i geçmemesi öngörülmektedir." maddesini içeren düzenlemenin de bu tasarı içinde yer aldığını söyledi.

Konu ile ilgili Madde 24 ve 25'te şu ifadelere yer verilmiştir: Koruma veya bakım altında bulunan çocukların atama işlemleri için başvuru süresinin 2 yıldan beş yıla çıkarılması, atamalarında mesleki unvanlara uygunluk, halen memur olarak çalışanların durumları itibarıyla kazandıkları unvanlara atanmış sayılmaları ve atama işlemlerinin yılda bir kez yapılması kısıtlamasının kaldırılması düzenlenmektedir.

Öte yandan yine bu konu ile ilgili madde 37'de şu ibarelere yer verildi: Terör eyleminin ortaya çıkarılması, etkilerinin azaltılması veya bertaraf edilmesinin sağlanmasında yardımcı ve faydalı olanlardan hayatını kaybeden sivillerin yakınlarına ikinci istihdam hakkı verilmektedir.

Ücretli Öğretmenlerin Maaşına Düzenleme

Önceki gün A Haber'de yar alan habere göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin milletvekilleri ile kahvaltıda buluştu ve önemli mesajlar verdi. OHAL Komisyonun çalışmaları ile ilgili konuşan Erdoğan," Bizim komisyona güvenimiz tam. Ne çıkarsa uyacağız" dedi. Erdoğan ücretli öğretmenlerin maaşıyla ilgili düzenleme yapılacağı müjdesini de verdi.

Kpsscafe.com.tr  | Ankara

02 Şub 2018 - 13:43 - KPSS



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

08

hatice altuboga - Lutfen ucretli ogretmenlikte kpss puani sarti aranmasin calistgmz icin kpssye hazirlanamiyorduk ev cocuk gecindrmk icin ucretli calistgmzdan kitaplarin ustune oturamyorduk lutfen sigortam 2bin 500kpss puanim dusuk giremiyorum yikldm

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 02 Şubat 13:43
07

ÜCRETLİ ÖĞRETMEN - SAYIN DEVLET BÜYÜKLERİMİZ.ÜCRETLİ ÖĞRETMENLERİ ALMANIZ KONUSUNDA ŞARTLARI ESNETMENİZ BİZİMDE MÜLAKATA GİRMEMİZİ SAĞLAYACAKTIR.EN AZINDAN O KADAR YIL ÇALIŞTIĞIMIZIN HATRINA KPSS ŞARTINI KALDIRMANIZI TALEP EDİYORUZ.AYNI DERSHANE ÖĞRETMENLERİNE YAPIĞINIZ UYGULAMAYI BİZÜCRETLİÖĞRETMENLEREDE YAPMANIZI İSTİYORUZ İNŞALLAH.YILLARCA BU MESLEĞİ İÇİNDEYİM SEVEREK YAPIYORUM VE YAŞIM İLERLİYO ALLAH RIZASI İÇİN SESİMİZİ DUYUN VE KPSS ŞARTI OLMADAN BİZLERİ ALMANIZI RİCA EDİYORUM.SAYGILARIMLA.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 02 Şubat 13:43
06

ayse - Gecen yil dersaneciler kpss puaniylami girdi bu haksizlik ucretlilerirede oyle davranilsin lutfen hem 15dakika kuralinedeniyle yetisemiyenler oldu

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 02 Şubat 13:43
05

Nurten - Lütfen kpss şartini kaldirin.Ve ayrica eşimin 1500 gun sigorta primi var.3 yildir ücretli öğretmenliğe başvurduğu halde cağirilmadi.Işini severek yapan biri olarak, emeğine karşilik olarak lütfen bu şartlari gözden geçirin.Bu şartlari taşiyan pek az kisi var.Bize ümit verdiğiniz icinde ayrica hükümetime teşekkür ediyorum.Hayirlisi olsun inşAllah.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 02 Şubat 13:43
04

Songül - Hangi bölümleri kapsayacak. Bu ücretli Öğretmen alımları. Bilgisi olan varmı.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 02 Şubat 13:43
03

Kpss zede - Taşeron Kpss bilmez, Dersane öğretmenlerine Kpss şartı sorulmaz, Bakan Bey Kpss şartı olmadan alacaz der ama gelin görünki Kpss şartı koymuşlar! Hani Adalet Nerde Eşitlik! Ayıplıyorum!!!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 02 Şubat 13:43
01

Songül - Hangi bölümleri kapsayacak. Bu ücretli Öğretmen alımları. Bilgisi olan varmı.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 02 Şubat 13:43


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler