Asker, Polis ve Memur Alımlarındaki Yaş Sorunu Çözülecek mi?

Kamu kurum ve kuruluşlarına memur alımlarında uygulanan yaş haddi sorununun esnetilmemesine tepkiler çığ gibi büyüyor. Peki bu konuda herhangi bir çalışma var mı? Yaş haddi esnetilecek mi? İşte detaylar.

Kamu kurum ve kuruluşlarına memur alımları devam ederken ilanları bekleyen adayların en büyük tepkisi yaş sorunu konusunda.

Gerek bize sosyal medyadan ulaşan, gerekse forum sayfaları üzerinden seslerini duyurmaya çalışan memur adaylarının sesini ilgili mercilere duyurma adına bizde Kpsscafe olarak bu haberimizi kaleme aldık.

Memur alımları başvuru şartlarında istenen yaş haddi, birçok adayın tepkisine neden oluyor. Çok sayıda aday bu yaş şartı nedeniyle başvuru yapmaya hak kazanamıyor. Bu sorun üzerinde herhangi bir çalışmanın yapılmaması adaylar tarafından üzüntü ile karşılaşmaktadır.

Daha önce yapılan memur alımlarında FETÖ terör örgütünün sınavlarda ve mülakatlarda yaptıkları usulsüzlükler nedeniyle memur olamayan adaylar, şimdi de yaş şartına takılmaktadır.

Polis ve Asker Alımlarında da Tepki Var

Özellikle polis ve asker alımlarında uygulanan yaş şartına tepki gösteren adaylar, başvuru şartlarında belirtilen yaş haddinin arttırılmasını istiyor.

Sınav Başvurularında Yok da Memur Alımlarında Niye Var?

Diğer taraftan adaylar, fahiş fiyatlar ile yapılan sınavlarda yaş şartı aranmamaktadır. Ancak bu sınavda alınan puanla yapılacak memur alımlarında yaş şartlarının uygulanması yine büyük tepkilere neden olan bir diğer konu.

Bu konuda bir çalışma yapılıp yapılmadığı konusunda herhangi bir açıklama gelmedi.

SİZ DE AŞAĞIDAKİ YORUM KISMINDAN GÖRÜŞLERİNİZİ DİLE GETİREBİLİR, HABERİ SOSYAL MEDYA ÜZERİNDE PAYLAŞARAK SESİNİZİ YETKİLİLERE DUYURABİLİRSİNİZ.

Kamu personeli alım ilanlarından, memur haberlerinden, kpss haberlerinden, son dakika haberlerinden, memur alım ilanlarından, gündem haberlerinden, gelişmelerden ve daha fazlasından anında haberdar olmak için lütfen TIKLAYIN

Kpsscafe.com.tr  | Ankara - ÖZEL HABER

16 Ağu 2017 - 20:09 - KPSS



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

07

Kemal Baranlı - BİMER CİMER İÇİŞLERİ BAKANLIĞI hertarafa yazın kardeşlerim 2016 daki alımlara 88 'liler giremedi ...2017 alımları OCAK ayı baz alınarak 1988'liler ve sonrası yani 30 YAŞINI AŞMAMAK olarak ESNETİLSİN LÜTFEN

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Ağustos 20:09
06

Mehmet - Hükümetimiz birçok şeye çüzüm getirdi özellikle polis alımlarında bu yaş sınırının 35 olması lazım çok kişi bu yaş sorunundan dolayı madur inşAllah buna da bir çüzüm gelir

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Ağustos 20:09
05

Serkan - Devletimiz bu konuda ki mağduriyeti giderir umarım şuan bizlerin yerinde haksız ve usulsüzlükler le sınavdan yüksek puan alıp polis. Olan var bizler ise şuan yaş haddine takılıyoruz bizlerin emellerine yazık degilmi şuan yaşımız 30 artık Türkiye cumhuriyeti vatandaşı degilmiyiz yaş 30 oldu diye bizlerde bu vatan için bayrak için millet için devletimiz adına çalışmak polis olmak istiyoruz buna büyük bir çözüm gelmeli milyonlarca insan mağdur durumda

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Ağustos 20:09
04

Vatandas - Arkadas zamaninda milket torpille yerlesti girebilecek olan giremedi yas gecti simdi temizlendi biraz da olsa ama yinede var bu sefer zamaninda isteyen giremeyenler simdi yasa takiliyo adalet hani..

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Ağustos 20:09
03

Sedat - Yetkililer buna bir önce bir çözüm getirsinler yaş şartı esnetilsin bu yaş sartı nedeniyle bir çok vatandaşımız bunun üźüntüsünde bizde türkiye devletinin topraklarında yaşıyoruz polis olmak bizlerinde hakki bu hakki bize cok görmesinler

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Ağustos 20:09
02

Yigit - Evet bu yaş sorunu kalkmalı nereye müracat yapsak önümüzde bir yaş engeli var en az 45 yaş olmalı

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Ağustos 20:09
01

Hikmet - Polislik ve daha birçok memurlukta yaş haddinin esnetilmesi ve mağduriyetlerin giderilmesi lazım

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Ağustos 20:09


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler