Adalet Bakanlığı Personel Alımlarına Başvurmak İçin KPSS Puanı Kaç Olmalıdır ?

Kamu kurum ve kuruluşlarına yapılacak personel alımlarının şüphesiz en gözde ismi Adalet Bakanlığı oluyor. Zabıt katibi, infaz koruma memuru (ikm) gibi personel alımlarına KPSS puanı kaç olanlar yerleşme imkanına sahipler ve uygulanacak süreçler de çok merak ediliyor. Merak edilen tüm bu soruların yanıtlarını ulaştırıyoruz...

Adalet Bakanlığı, kamu personeli olmak isteyen kişilerin sıklıkla tercih ettiği kurumlar arasında yer alıyor. Adalet Bakanlığı bünyesine zabıt katipleri, hizmetliler, şoförler, infaz koruma memurları, düz memurlar gibi daha birçok pozisyon için personel alımını gerçekleştiriyor. Yapılan ve önümüzdeki günlerde de yapılacak olan bu alımlarda, KPSS puanının kaç olması gerekiyor? Adayların alması gereken en küçük ve en küçük puanlar nelerdir gibi  soruları yanıtlandırıyor olacağız.

Buradan hareketle Adalet Bakanlığı bünyesine yapılan alımlara göz atalım.

Zabıt Katipliği

Kurum bünyesine merkezi atamalarla zabıt katibi alımlarında, KPSS puanları sıralamaya dahil edilir ve adaylar bu puanlar üzerinden sıralamaya alınırlar. Sıralamalarda adayların başarılı olabilmesi için başvuranlar içerisindeki yüksek sıralarda puan anlamıyla yer almış olmaları gerekir. Öyle ki bu durum, o ilana başvuru yapan kişi sayısına göre zorlaşacak veya kolaylaşacaktır. Genellikle Adalet Bakanlığı bünyesine yapılacak alımlar da ilgi odağı olduğundan, sıralamalardaki durum son derece farklılık gösterebilmektedir. Ancak 70 puanı olan kişilerin de zabıt katibi oldukları görülmüştür. Ayrıca duruma göre yetenek sınavları da uygulanabilir.

Burada tercih sürecinin doğru anlaşılması ve başvuruların dikkatli yapılması gerekmektedir.

İnfaz Koruma Memuru

En çok tercih edilen Adalet Bakanlığı kadrolarından birtanesidir. Buraya alımlar hem fiziki yeterlilik, hem de KPSS puanı üzerinden yapılmakta, bunların ardından da sözlü mülakat uygulanmaktadır. Bu kadronun ilanına yoğun başvurunun nedeni vardiyalı çalışma sistemi, maaş şartlarının ve çalışma olanaklarının iyi olması olarak gösterilebilir.

Şoför, hizmetli, düz memurluk alımları

Bu kadrolara alımlarda da en önemli etken KPSS puanı olmaktadır. KPSS puanı 60 ve üstü olan kişiler, daima bir şansa sahiptirler. Açılan kadroların diğerlerine oranla sınırlı olması ve başvurunun fazla olması, buradaki şans faktörüne zarar vermektedir. Ancak geçtiğimiz yıllarda yapılan alımlarda, belirtilen puanlardan yerleşmeler gerçekleştirilmiştir.

Tüm bu bilgilerden ve çok daha fazlasından anında haberdar olmak, aradığınız tüm soruların cevaplarına erişmek için KPSS CAFE mobil uygulamamızı indirebilir, Facebook ve Twitter sayfalarımızı takip edebilirsiniz.

kpsscafe.com.tr | KONYA

09 Ara 2016 - 17:13 - KPSS



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler