7 Bin Kamu Personel Alımı 2016 ve 2018 KPSS ile Yapılacak-İşte İlan Tarihleri

Üniversitelere 7 bin personel alımı için kadro ihdası açıklaması bugün geldi. Kadro ihdası açıklamasının ardından memur adayları, alımların ne zaman olacağını ve başvuru şartlarını araştırmaya başladı.

YÖK Başkanı Yekta Saraç bugün yaptığı açıklamada üniversitelere 7 bin personel alımı için kadro ihdas edildiğini söyledi.

Prof Dr. Yekta Saraç sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada üniversitelere sağlık personeli alımı için 7 bin kişilik kadro ihdası yapıldığını belirtti. Yekta Saraç açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Hekimlerimiz ve sağlık çalışanlarımızın uygulamalı eğitimlerinin en üst düzeyde verildiği ve dünyaya örnek sağlık hizmet sunumunun gerçekleştirildiği üniversite hastanelerimizin mevcut borçlarının yapılandırılarak karşılanması ve daha sıhhatli sağlık hizmet sunumunun tesisi maksadıyla 7000 hemşire ve sağlık çalışanı kadrosu ihdas ederek üniversite hastanelerimizi güçlendirdikleri için Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın desteği ve himayeleriyle Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım ve başta Maliye Bakanımız Sayın Naci Ağbal olmak üzere hükümetimizin değerli erkanına gösterdikleri yakın ilgi ve iradelerinden dolayı üniversitelerimiz adına teşekkür ederiz."

ALIMLAR NE ZAMAN OLACAK?

Üniversitelere personel alımları yıl boyunca yapılmaktadır. Toplu bir alım söz konusu değildir. Sözleşmeli ilanlar Devlet Personel Başkanlığı resmi sayfası üzerinden yayımlanacak ve alımlar buna göre yapılacak. Mevcut ilanlarda Hacettepe Üniversitesi 224 (İlan için tıklayın), Afyonkocatepe Üniversitesi sise 9 sözleşmeli personel alımı yapmaktadır.

BAŞVURU ŞARTLARI

Üniversitelerin sözleşmeli sağlık personeli alımlarında KPSS şartı genellikle aranmakta. Ancak bir taban puan belirlenmemektedir. KPSS'den geçerli puan alan her aday bu ilanlara başvuru yapabilmektedir. Alımlarının hemen hemen yarısının 2016, diğer yarısının ise bu yıl yapılacak 2018 KPSS ile yapılması bekleniyor. Öte yandan bazı kadrolar için tecrübe şartı da aranabilmektedir. Aranan genel şartlar ise şu şekilde;

Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak, Taksirli suçlar hariç olmak üzere; affa veya zaman aşımına uğramış yahut para cezasına çevrilmiş veya ertelenmiş olsa dahi herhangi bir suçtan dolayı ceza almamış olmak, Erkek adaylar için askerlik ile ilgisi bulunmamak, Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek vücut veya akıl hastalığı veya vücut sakatlığı ile özürlü bulunmamak, Başvuru yapacak adayların son 1 yıldır (istifa tarihinden itibaren) herhangi bir kurumda sözleşmeli personel (657/4-B) olarak çalışmamış olmak.

İLANLAR YAYIMLANDIĞI ANDA HABERDAR OLMAK İÇİN;

KPSSCAFE android uygulamamızı ücretsiz indirmek için ---->>> TIKLAYIN

KPSSCAFE iOS uygulamamızı ücretsiz indirmek için----> TIKLAYIN

DAHA FAZLA BİLGİ, DAHA FAZLA ARKADAŞ

Memur alımlarıyla ilgili tüm gelişmeleri yakından takip edebileceğiniz, diğer memur adaylarıyla sohbet edip, bilgi alışverişinde bulunabileceğiniz facebook grubumuza aşağıdaki linkten erişim sağlayabilirsiniz

Facebook grubuna katılım  için 

TIKLAYIN

KPSSCAFE.COM.TR  | ANKARA - ÖZEL HABER

16 Mar 2018 - 13:45 - KPSS



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler