25 Bin Yeni Uzman Erbaş Alımında Şartlar ve İlan Tarihi (Yaş, Mezuniyet, Askerlik,..)

Jandarma Genel Komutanlığı en az lise mezunu adaylar arasından yakın zamanda 25 bin uzman erbaş alımı yapacak. Asayiş sınıfına yapılacak uzman erbaş alımında adaylar başvuru şartlarını ve ilanın ne zaman yayımlanacağını araştırıyor. KPSSCAFE olarak biz de bu konuda adayların sorularına yanıt olarak haberimizi kaleme aldık.

25 Bin Yeni Uzman Erbaş Alımında Şartlar ve İlan Tarihi (Yaş, Mezuniyet, Askerlik,..)
Haber albümü için resme tıklayın

Önceki gün İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Jandarma Asayiş Uzman Çavuş olarak 25 bin alım yapacaklarını duyurdu.

Bakan Soylu'nun bu açıklamasının ardından memur adayları, yeni dönem Jandarma Uzman Erbaş alımlarının ne zaman yapılacağını ve başvuru şartlarının ne olacağını araştırmaya başladı. Biz de Kpsscafe.com.tr olarak yeni dönem uzman erbaş alımında aranacak başvuru şartlarını ve tahmini ilan tarihine haberimizde yer verdik.

KHK İLE YAŞ VE TERHİS ŞARTI DEĞİŞTİRİLDİ

694 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Jandarma uzman erbaş alımında yaş şartı ile ilgili şu ifadelere yer verildi: "Jandarma Genel Komutanlığında istihdam edilecek uzman erbaş adaylarının müracaat yapılan yılın ocak ayının ilk günü itibariyle 27 yaşını bitirmemiş olması gerekir"

Tercih şartı ile ilgili de şu ifadelere yer verildi: "Jandarma Genel Komutanlığında 3 yıllık hizmet süresini tamamlayanlar askerlik hizmetini yerine getirmiş sayılır. Üç yıllık süre fiilen göreve başlanılan tarihte başlar. Üç yıllık süreyi tamamlamadan hangi nedenle olursa olsun Jandarma Genel Komutanlığından ilişiği kesilen personel askerlik görevini yerine getirir." 

Buna göre yeni Jandarma uzman erbaş alımları KPSS şartsız ve askerlik şartsız yapılacak.

BAŞVURU ŞARTLARI ŞU ŞEKİLDE OLACAK

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve erkek olmak, En az lise ve dengi okul mezunu olmak veya yurt dışındaki dengi okul mezunu olmak, Sözleşmeli erbaş ve erlerden en az üç yıl görev yapmış, müteakip sözleşme süreleri içerisinde ve 01 Ocak 2018 tarihi itibariyla 29 yaşını bitirmemiş olmak, En az 164 cm boyunda olmak, Askeri öğrencilikle iliĢiği kesilmemiş olmak, Türk Silahlı Kuvvetlerinde, J.Gn.K.lığında ve Sahil Güvenlik K.lığında daha önce subay, astsubay, uzman jandarma veya uzman erbaş olarak istihdam edilmemiş olmak, Güvenlik soruşturması olumlu olmak. Adli sicil kaydı olmaması, Vücut yapısı düzgün, her bakımdan sağlam ve fiziki görünüşü kusursuz olmak (göğüs kafesi ve omurgasında şekil bozukluğu bulunmamak, düz taban olmamak, vücudunun daimi açık yerlerinde, kol, ön kol ve el bölgesinde, baş-boyun bölgesinde, diz altında dövme bulunmamak, vücudunun herhangi bir yerinde kendine zarar verme işareti olan jilet, sigara yanığı izleri bulunmamak, diğer bulgular için ise TSK Sağlık Yeteneği Yönetmeliğine göre uygun bulunmak), Dilinde pelteklik, tutukluk ve kekemelik gibi konuĢma özrü bulunmamak.

İLAN NE ZAMAN YAYIMLANACAK?

Geötiğimiz  yıl ilk uzman erbaş alımları Haziran-Temmuz döneminde yapılmıştı. Ancak bu yıl ciddi personel eksiği olması nedeniyle alımların daha erken tarihte olabileceği belirtiliyor.

AŞAĞIDAKİ YORUM KISMINDAN YENİ ALIMLAR HAKKINDAKİ TALEPLERİNİZİ YAZABİLİRSİNİZ.

İLAN YAYIMLANDIĞI ANDA HABERDAR OLMAK İÇİN;

KPSSCAFE android uygulamamızı ücretsiz indirmek için --->>> TIKLAYIN

KPSSCAFE iOS uygulamamızı ücretsiz indirmek için---->>> TIKLAYIN

Facebook grubuna katılım için TIKLAYIN

KPSSCAFE.COM.TR  | ANKARA - ÖZEL HABER

19 Nis 2018 - 12:24 - KPSS



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

09

Taner - Uzman erbaşlık için 30 yaşını bitirmemiş olmak ve sadece lise mezunu olmak yetmiyor mu? Yani ben 29 yaşındayım herşey tutuyor ve sözleşmeli er değilim bu durum ne olacak ben sırf sözleşmeli er olmadığım için elendim yazık yani.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Nisan 12:24
08

ali yilmaz - Ben ilk okul mezunuyum uzman erbas alimlari ne zaman oyle bir haber varmidir

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Nisan 12:24
06

Nihat - Ben jandarma uzman erbaşlıga basvuru yaptim subat ayinda diyarbakirda egitime girdim kazandim hastanede heyet raporunu alip ankaraya gonderdim guvenlik sorusturmasi icin 2 ay oldu hala egitime cagirmadilar ne zaman cagirirlar bi bilgisi olan varmı

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Nisan 12:24
05

şefik - şu diplomalar olmasa çok güzel olcak diplomaylami görevi gönderiyorlar sanki 2 yıldır bekliyorum hala lise diplomasi alamadım bu yuzden başvuru yapamıyorum

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Nisan 12:24
03

Murat - kpss ve askerlik şartı yok diyo düzgün okusan sorma gereği duymazsın bir de jandarma asayiş olacaksın kusura bakma da

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Nisan 12:24


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler