25 bin öğretmen açığı varken 200'ün üzerinde eğitimci neden bu merkezlerde görevlendiriliyor?

Toplam 25 bin öğretmen açığı bulunan İstanbulda 200den fazla öğretmenin hiçbir araştırma yapılmayan Araştırma Geliştirme birimlerine atandığı idda edildiİstanbulda 25 bin öğretmen açığı varken ve bunun büyük çoğunluğu branş öğretmeniyken, il ve ilçe milli eğitim.

Toplam 25 bin öğretmen açığı bulunan İstanbul'da 200'den fazla öğretmenin hiçbir araştırma yapılmayan Araştırma Geliştirme birimlerine atandığı idda edildiİstanbul'da 25 bin öğretmen açığı varken ve bunun büyük çoğunluğu branş öğretmeniyken, il ve ilçe milli eğitim...

Toplam 25 bin öğretmen açığı bulunan İstanbul'da 200'den fazla öğretmenin hiçbir araştırma yapılmayan Araştırma Geliştirme birimlerine atandığı idda edildi

İstanbul'da 25 bin öğretmen açığı varken ve bunun büyük çoğunluğu branş öğretmeniyken, il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinde oluşturulan Araştırma Geliştirme (Ar-Ge) birimlerinde öğretmenlerin görevlendirilmesi tepkiye neden oldu.

Türk-Eğitim-Sen İstanbul İl Başkanı Hanefi Bostan, büyük çoğunluğu branş öğretmenleri ve müdür yardımcılarından oluşan 200'ün üzerinde öğretmenin il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinde oluşturulan Ar-Ge birimlerinde görevlendirildiğini söyleyerek, "25 bin öğretmen açığı varken 200'ün üzerinde eğitimci neden bu merkezlerde görevlendiriliyor? Ar-Ge'de çalışanlar ne iş yapıyor ve neye göre seçiliyor? Bu israf niye?" dedi.

'Derse girmeden ücret'

Bostan, "15 Eylül 2011 tarihi itibariyle İstanbul'un 39 ilçesindeki Ar-Ge'lerde görevlendirilen öğretmenlerin toplam sayısı 170. İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde görevlendirilen öğretmenlerle birlikte sayıları 201'e yükseliyor" dedi.

Ar-Ge'lerde görevli öğretmenlerin hiçbirinin derse girmediğini belirten Hanefi Bostan, ancak bu öğretmenlerin derse girmiş gibi tam ders ücreti aldıklarını, bu kişilerin görevlendirilmelerinin de 6 ayda bir uzatıldığını söyledi. Şu anda Ar-Ge'lerde görev yapanların büyük çoğunluğunun 6 ayda bir yenilenen görevlendirmeleri ile yıllardan beri bu birimlerde bulunduğunu söyleyen Bostan şöyle devam etti:

"Sendikamıza ulaşan şikâyetlerden Ar-Ge'lerde çalışanların büyük çoğunluğunun bir gruba bağlı kişiler olduğu ileri sürülüyor. İl Milli Eğitim müdürlerinin ve bakanlığı Ar-Ge'lerde görevlendirilen öğretmenlerin ne iş yaptıkları konusunda bilgi verme zorunlulukları bulunuyor."

Milliyet

23 Eki 2011 - 11:52 - KPSS



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler