22 Nisan 2018 EKPSS Soruları, Cevapları, Yorumları!

Engelli Kamu Personeli Sınavına giren adaylardan ilk yorumlar gelmeye başladı. 2018 EKPSS soruları, cevapları ve yorumları KPSS Cafe adresinde.

Engelli Kamu Personeli Sınavına giren adaylardan ilk yorumlar gelmeye başladı. 2018 EKPSS soruları, cevapları ve yorumları KPSS Cafe adresinde.

Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı heyecanı saat 10.00'da başladı. Sınav saati olarak belirlenen 10.00'dan sonra salonlara kimse sokulmadı. Adaylara toplam 60 soru sorulurken, sınav 60 dakika sürdü.

EKPSS sınav sonuç tarihi henüz nbetleşmedi, sınav sonuçları ve soruları ÖSYM tarafından açıklandığı anda siz değerli ziyaretçilerimizle paylaşacağız. EKPSS 'de aklınızda kalan soruları, cevapları ve sınava dair yorumlarınızı sayfanın altında bulunan yorum kısmı vasıtasıyla bizlerle ve diğer ziyaretçilerimizle paylaşabilirsiniz.

SİZLER İÇİN ÇALIŞMAYI SÜRDÜRÜYORUZ! SORULAR GELDİKÇE PAYLAŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ.

ADAYLAR TARAFINDAN PAYLAŞILAN SORULARDAN BAZILARI

Cezayir'in Başkenti

22 Nisan 2018 tarihli EKPSS'de sorulan Cezayir'in başkenti sorusunun yanıtı Cezayir'dir. Cezayir'in başkentinin adı devlet ismiyle aynı yani Cezayir'dir.

İLK NÜFUS SAYIMI

22 Nisan 2018 bugün saat 10.00'da gerçekleşen EKPSS'de Türkiye'nin ilk nüfus sayımı soruldu. Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk nüfus sayımı 28 Ekim 1927 tarihinde yapıldı. İlgili tarihte yapılan sayıma göre ülke nüfusu 13 Milyon 648 bin iki yüz yetmiş olarak belirlendi.

Tarihimizin ilk nüfus sayımıysa 2. Mahmut tarafından 1831 tarihinde yapıldı. Söz konusu sayımda sadece müslüman erkekler sayılmıştı.

Bosna Hersek'in Başkenti

Adaylar sınavda Bosna Hersek'in başkenti sorusunun sorulduğunu belirtiyor. 22 Nisan 2018 EKPSS'de yer alan bu sorunun yanıtı Saraybosna'dır.

Meriç Nehri Sorusu

Meriç Nehri Yunanistan ile Türkiye Sınırının bir kısmını oluşturan Bulgaristan'da doğan Türkiye'ye giren ve Edirne üzerinde Ege Denize dökülen ırmakın uzunluğu 480 km. Havza alanı 53 bin kilometre karedir. Kaynak Rila'dır geçtiği şehirlerden başlıcaları Filibe ve Edirne'dir.

ZEUGMA MOZAİK MÜZESİ SORUSU

Sınavda yer alan soruları adaylardan öğrenip siz değerli ziyaretçilerimizle paylaşmayı sürdürüyoruz. Sınava giren adaylardan birisi EKPSS'de Zeugma Mozaik Müzesi sorusunun sorulduğunu söyledi .Zeugma Mozaik Müzesi Gaziantep'te 2011 yılında açılan ve Dünyanın en büyük ikinci mozaik müzesi olma özelliğini taşıyan müzedir.

TRANS ANADOLU SORUSU

Trans Anadolu Doğalgaz boru hattı, Azerbaycan Doğalgazını Türkiye üzerinden Avrupa'ya transfer etmesi planlanan boru hattı projesidir. İnşaat tamamlandığında Şah Deniz Doğalgaz tesislerinde çıkarılan gazın transferi Türkiye üzerinden avrupa ülkelerine gerçekleşecek. İnşaatın başlangıç tarihi 2015, Operatör'ü SOCAR'dır.

EKPSS SORULARI YAYIMLANDIĞI ANDA HABERDAR OLMAK İÇİN TIKLAYIN VE KATILIN

KPSSCAFE - ANKARA

22 Nis 2018 - 11:40 - KPSS



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

10

Muhammet - Ön Lisans Keops Piramit-Mısır Naim Süleymanoğlu- Halter En Düşük Nüfus- Bayburt Başbakan Atama- Cumhurbaşkanı TBMM Temsilcisi- Kazım Karabekir Al Yazmalım- Türkan Şoray Bakanlar Kurulu- Başbakan ve Bakanlar Anne Kız Yaş sorusu- 8 4üzeri 6 bölü 2üzeri 8- 4 1bölü3+1bölü2 bölü5bölü4- 2bölü3 3litre süt sorusu- 24 x+y-z=10 x-y+z=6 - 8 Metinde hangi ses olayı yoktur- Ünlü düşmesi Hatırladıklarım bunlar hepimizin hakkında hayırlısı olsun

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Nisan 11:40
09

Muhammed - ÜNSÜZ DÜŞMESİ olacak kardeşim o soru üzgünüm

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Nisan 11:40
08

sen kimsin bebe - Ünlü düşmesi yok demişsin de ünsüz düşmesi olan kelimeyi bir yazsana bakalım neymiş görelim gülelim :D yanlış yapmışsın şeker oğlan o soru bariz ÜNSÜZ DÜŞMESİ

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Nisan 11:40
07

Murat Ünal - Teşekkürler arkadaşım. Hafızan kuvvetliymiş.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Nisan 11:40
06

Burak Önalan - Tam emin degilim ama Belediye sorusu belediye baskanı olabilir ama emin değilim.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Nisan 11:40
05

Zayi - Münir Özkul’un rol almadığı dizi sorulmuştu, tosun paşa diye cevapladım ben Mazeretim var şarkısını seslendiren grup sorusu vardı Fransa Cumhurbaşkanı kimdir Yaz olimpiyatlarında en çok madalya kazandıran dal Çaka beyle anlaşıp İstanbul’u kuşatan beylik Cumhurbaşkanı yurtdışındayken yerine kim vekalet eder Serbest cumhuriyet fırkasını Atatürk’ün emriyle kuran kimdir Kars hangi antlaşmadan sonra geri alınmıştır? Milletvekili yaşı kaçtır? Hatırladıklarım bunlar lisans grubu için

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Nisan 11:40
01

durmuş - Manihizim dini Uygurlar.. kanun hükmünde kararname bakanlar kurulu..

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Nisan 11:40


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler