21 Mayıs KPSS Soruları ve Cevap Anahtarı için Bekleyiş Sürüyor!

ÖSYM tarafından 21 Mayıs 2017 tarihinde (Dün) gerçekleştirilen 2017 KPSS Lisans Genel Yetenek , Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri oturumlarına ilişkin sorular ve cevap anahtarı için bekleyiş sürüyor.Adaylar tarafından paylaşılan kpss soruları ve cevapları dün sizlerle paylaşmıştık... ÖSYM bilindiği üzere son sınavlarda , sınavın bitiminden kısa süre sonra soruları ve cevap anahtarını yayımlıyordu. Fakat dün geç saatlere kadar bekleyen adaylar umduğunu bulamadı.

21 Mayıs KPSS Soruları ve Cevap Anahtarı için Bekleyiş Sürüyor!
Haber albümü için resme tıklayın

21 Mayıs KPSS Soruları ve Cevap Anahtarı için Bekleyiş Sürüyor!

ÖSYM tarafından 21 Mayıs 2017 tarihinde (Dün) gerçekleştirilen 2017 KPSS Lisans Genel Yetenek , Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri oturumlarına ilişkin sorular ve cevap anahtarı için bekleyiş sürüyor. ÖSYM bilindiği üzere son sınavlarda , sınavın bitiminden kısa süre sonra soruları ve cevap anahtarını yayımlıyordu. Fakat dün geç saatlere kadar bekleyen adaylar umduğunu bulamadı.

ÖSYM KPSS SORULARINI NE ZAMAN YAYIMLAYACAK?

ÖSYM'nin sınav sorularını ne zaman yayımlayacağına ilişkin net bir bilgilendirme bulunmazken, iddialar haftaya gerçekleşecek Alan Bilgisi oturumlarından sonra tüm KPSS oturumlarının soru ve cevap anahtarının aynı gün yayımlanayacağı yönde. Fakat ÖSYM yine bir sürpriz yapıp gün içerisinde sınav sorularını ve cevap anahtarını yayımlayabilir.  Sorular ve Cevap Anahtarı Yayımlandığı an haberdar olmak için lütfen TIKLAYINIZ  , Facebook grubuna katılıp diğer adaylarla bilgi alışverişinde bulunmak için lütfen TIKLAYINIZ Genel Yetenek ve Genel Kültür oturumuna giren adaylar tarafından paylaşılan bazı solarsa aşağıdaki gibiydi ; 

KAHRAMAN KAZAN

2017 KPSS Genel Yetenek ve Genel Kültür sınavında adaylara 15 Temmuz hain darbe girişiminde , darbe girişimine direnişiyle kahramanlığıyla ön plana çıkan Ankara'nın ilçesi Kahraman Kazan soruldu.

2017 KPSS Genel Yetenek, Genel Kültür heyecanı az önce sona erdi. Sınav saat 10.00'da başladı ve 130 dakika sürdü. Sınava giren adaylar sınavda 15 Temmuz Hain Darbe Girişimi sonrasında meclis tarafından kahramanlık unvanına layık görülen ilçe sorusunun sorulduğunu söylediler. Bilindiği gibi 15 Temmuz Hain Darbe Girişiminin önlenmesinde en büyük paylardan birisi de Kahraman Kazan halkına aitti. Bu yüzden ilgili sorunun cevabı Kahramankazan olacaktı.

Sınavda aklınızda kalan sorular ve cevapları bizlerle sayfanın altında bulunan yorum kısmı vasıtasıyla paylaşabilirsiniz.

KIBRIS BARIŞ HAREKATI SORUSU

21 Mayıs 2017 KPSS'de sorulan sorular adaylardan gelmeye devam ediyor. Sabah gerçekleşen Genel Yetenek, Genel Kültür sınavında Kıbrıs Barış Harekatı da soruldu. Kıbrıs Barış Harekatında Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Kimdi? sorusunun cevabı Bülent Ecevit.

KIBRIS BARIŞ HAREKATI

Kıbrıs Barış Harekâtı, 20 Temmuz 1974'te Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kıbrıs'ta başlattığı ve 14 Ağustos'ta Türk Birlikleri'nin başkent Lefkoşa'ya girmesiyle sonuçlanan askeri harekât.

ATATÜRK'ÜN İMZASI SORUSU

Atatürk'ün İmzasını Değiştirmesinin Nedeni Nedir? Sorusu KPSS'de Soruldu!  

2017 KPSS GY-GK oturumu sabah saat 10.00'da başlamıştı. Az önce sınav sona erdi. Sınavdan çıkan adaylardan bazıları sınavın genel  itibariyle kolay olduğunu, bazı adaylarsa sınavda çok zorlandıklarını dile getirdi. Sınavda yer alan bazı soruları da kendilerine sorduk. ÖSYM muhtemelen tüm soruları ve cevap anahtarını gün içerisinde yayımlayacaktır.  

Sınavda dikkat çeken ve adayların akıllarında kalan sorular arasında yer alan 'Atatürk'ün imzasının değiştirme sebebi nedir?' sorusunun yanıtı 'Soyadı Kanunu'dur. Gazi Mustafa Kamal , Soyadı Kanunundan sonra Atatürk ismini almış, ve imzalarında K. Atatürk'ü kullanmıştır. Türk harflarinin kabulünden , Soyadı kanununa kadar Gazi Mustafa Kemal imzasını kullanmıştır.

PAYLAŞILAN TÜM SORULAR İÇİN TIKLAYINIZ

KPSSCAFE.COM.TR - ANKARA

22 May 2017 - 14:54 - KPSS



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

01

Cetin - neyi bekliyorlar açıklamak için cevapları ÖSYM bu kadar olmaz ya,zaten yüzde 60 soruyu çalışmadan yapılacak şekilde soru sormuş,boşa çalıştık gece gündüz

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Mayıs 14:54


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler