21 Mayıs KPSS Genel Yetenek, Genel Kültür Soruları , Cevapları ( Sınav Kolay Mıydı?, Zor Muydu?)

21 Mayıs 2017 KPSS Genel Kültür, Genel Yetenek oturumu sona erdi. Sınava giren adaylardan ilk edindiğimiz bilgilere göre sınav ne kolay ne zordu, bazı adaylar sınavın zorluğundan yakınırken, bazı adaylarsa sınavın oldukça kolay geçtiğini belirtti, bu yüzden sınavla ilgili çok zordu ya da kolaydı demek biraz zor. 2017 KPSS Genel Yetenek, Genel Kültür oturumu sabah saat 10.00'da başladı ve 130 dakika kadar sürdü. Adaylar sınav salonlarına 09.45'den sonra alınmadı.

21 Mayıs KPSS Genel Yetenek, Genel Kültür Soruları , Cevapları ( Sınav Kolay Mıydı?, Zor Muydu?)
21 Mayıs KPSS Genel Yetenek, Genel Kültür Soruları , Cevapları ( Sınav Kolay Mıydı?, Zor Muydu?)
+5
Haber albümü için resme tıklayın

21 Mayıs KPSS Genel Yetenek, Genel Kültür Soruları , Cevapları ( Sınav Kolay Mıydı?, Zor Muydu?)

21 Mayıs 2017 KPSS Genel Kültür, Genel Yetenek oturumu sona erdi. Sınava giren adaylardan ilk edindiğimiz bilgilere göre sınav ne kolay ne zordu, bazı adaylar sınavın zorluğundan yakınırken, bazı adaylarsa sınavın oldukça kolay geçtiğini belirtti, bu yüzden sınavla ilgili çok zordu ya da kolaydı demek biraz zor.

15 DAKİKA KURALI BU SINAVDA DA UYGULANDI

2017 KPSS Genel Yetenek, Genel Kültür oturumu sabah saat 10.00'da başladı ve 130 dakika kadar sürdü. Adaylar sınav salonlarına 09.45'den sonra alınmadı.

SINAV SİZCE KOLAY MIYDI, ZOR MUYDU?

Bilindiği üzere ÖSYM'nin 09.45 uygulaması YGS'de de oldukça dikkat çekmiş ve bir çok aday ilgili uygulamadan şikayetçi olmuş, olay KDK'ya kadar intikal etmişti. Fakat ÖSYM , kuraldan vazgeçmedi ve tüm sınavlarda 15 dakika kuralının uygulanacağı sinyalini vermişti.  Konumuza dönecek olursak sınava giren adaylar, 2017 KPSS Genel Yetenek, Genel Kültür içerisinde yer alan en zor soruları ve akıllarında kalan cevapları sayfanın altında bulunan yorum kısmı vasıtasıyla bizlerle ve diğer ziyaretçilerimizle paylaşabilirler. Sınav sizce kolay mıydı? , Zor muydu? sınavla ilgili herhangi bir usulsüzlük ya da yanlış uygulamaya rastladınız mı?

----

ADAYLARDAN ELDE EDİLEN SORULAR;

KAHRAMAN KAZAN

2017 KPSS Genel Yetenek ve Genel Kültür sınavında adaylara 15 Temmuz hain darbe girişiminde , darbe girişimine direnişiyle kahramanlığıyla ön plana çıkan Ankara'nın ilçesi Kahraman Kazan soruldu.

2017 KPSS Genel Yetenek, Genel Kültür heyecanı az önce sona erdi. Sınav saat 10.00'da başladı ve 130 dakika sürdü. Sınava giren adaylar sınavda 15 Temmuz Hain Darbe Girişimi sonrasında meclis tarafından kahramanlık unvanına layık görülen ilçe sorusunun sorulduğunu söylediler. Bilindiği gibi 15 Temmuz Hain Darbe Girişiminin önlenmesinde en büyük paylardan birisi de Kahraman Kazan halkına aitti. Bu yüzden ilgili sorunun cevabı Kahramankazan olacaktı.

Sınavda aklınızda kalan sorular ve cevapları bizlerle sayfanın altında bulunan yorum kısmı vasıtasıyla paylaşabilirsiniz.

KIBRIS BARIŞ HAREKATI SORUSU

21 Mayıs 2017 KPSS'de sorulan sorular adaylardan gelmeye devam ediyor. Sabah gerçekleşen Genel Yetenek, Genel Kültür sınavında Kıbrıs Barış Harekatı da soruldu. Kıbrıs Barış Harekatında Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Kimdi? sorusunun cevabı Bülent Ecevit.

KIBRIS BARIŞ HAREKATI

Kıbrıs Barış Harekâtı, 20 Temmuz 1974'te Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kıbrıs'ta başlattığı ve 14 Ağustos'ta Türk Birlikleri'nin başkent Lefkoşa'ya girmesiyle sonuçlanan askeri harekât.

ATATÜRK'ÜN İMZASI SORUSU

Atatürk'ün İmzasını Değiştirmesinin Nedeni Nedir? Sorusu KPSS'de Soruldu!  

2017 KPSS GY-GK oturumu sabah saat 10.00'da başlamıştı. Az önce sınav sona erdi. Sınavdan çıkan adaylardan bazıları sınavın genel  itibariyle kolay olduğunu, bazı adaylarsa sınavda çok zorlandıklarını dile getirdi. Sınavda yer alan bazı soruları da kendilerine sorduk. ÖSYM muhtemelen tüm soruları ve cevap anahtarını gün içerisinde yayımlayacaktır.  

Sınavda dikkat çeken ve adayların akıllarında kalan sorular arasında yer alan 'Atatürk'ün imzasının değiştirme sebebi nedir?' sorusunun yanıtı 'Soyadı Kanunu'dur. Gazi Mustafa Kamal , Soyadı Kanunundan sonra Atatürk ismini almış, ve imzalarında K. Atatürk'ü kullanmıştır. Türk harflarinin kabulünden , Soyadı kanununa kadar Gazi Mustafa Kemal imzasını kullanmıştır.

MİMAR SİNAN'IN USTALIK ESERİ SORUSU

KPSS'de Mimar Sinan'ın Ustalık Eseri Sorusu Soruldu!

Kamu Personeli Seçme Sınavı Genel Yetenek, Genel Kültür oturumu sona erdi. Sınava giren adaylardan sınavla ilgili yorumları derlemeyi sürdürüyoruz.  Adaylara sorulan sorulardan birisi de Mimar Sinan'ın 'Ustalık Eseri' olarak nitelendirilen Camii olmuştu. Mimar Sinan'ın 'Ustalık Eserim' olarak tanımladığı eser Selimiye Camisi'dir.

Mimar Sinan'ın "ustalık eseri" Selimiye Camisi, serhat boyunda yıllara meydan okumaya devam ediyor.

 
UNESCO'nun 2011'de ilk kez bir camiyi kültürel eser listesine almasıyla dünya çapındaki ünü daha da artan Selimiye Camisi, barındırdığı özellikleri ve ihtişamlı yapısıyla dikkati çekiyor. Türk-İslam sanatının zirvesi, Mimar Sinan'ın "Ustalık eserim" dediği Selimiye Camisi, bünyesinde birçok ilki barındırıyor.
 
Mimarlık biliminin çözmekte güçlük çektiği 8 sütuna dayalı kasnak tekniğiyle tek kubbe şeklindeki cami, bir kalem şeklinde semaya uzanan ve Delhi'deki Kutb-Minar'dan sonra en yüksek minare özelliğini taşıyan 85 metrelik minareleri, hünkar mahfili, mermer kaplı minberi, çinileriyle ziyaretçilerini büyülüyor.
 
Selimiye Camisi, aydınlatmasının sağlandığı çoklu pencere sistemiyle de bir çok camiden mimari anlamda ayrılıyor.

2017 KPSS'de 'Haşhaşi' Sorusu Soruldu!

21 Mayıs 2017 KPSS Genel Kültür, Genel Yetenek oturumundaki sorulan sorulardan birisi de , suikastleriyle dünya tarihine geçen Haşhaşilerin Lideri kimdir? sorusu yer aldı.

Haşhaşinler veya Haşhaşin Tarikatı 1090 yılının Eylül ayında İsmaili din adamı Hasan Sabbah tarafından kurulmuş bir dini tarikat ve siyasi bir örgüttür. Tarikat 11.yy'da İsmaililik mezhebi esaslarına dayanan Fatımiler devleti içindeki dinsel bir hizipleşme sonucu ortaya çıkmıştır.

Bu hizipleşme sonucu ortaya çıkan iki koldan biri olan Nizarilik kolunun temsilcisi olan Haşhaşin Tarikatı önce İran sonra da Suriye'ye yayılmıştır. Kuşatılması ve ele geçirilmesi güç kaleler temelinde örgütlenmiş olan Haşhaşin Tarikatı önemli kişilere yönelik suikastlere dayanan etkili bir askeri strateji geliştirerek Orta Çağ İslam dünyasında çok önemli ve farklı bir güç olarak ortaya çıkmıştır. Haşhaşin Tarikatı ideolojik açıdan dönemin Sünni siyasi ve dini çevrelerini düşman olarak görmüşlerdir. Özel olarak da Abbasi Halifeliği ve onun koruyucusu olan Büyük Selçuklu Devleti esas düşmanları olmuşlardır. Bununla birlikte Haşhaşinlerin Haçlıları ve Moğolları hedef alan bazı saldırıları da olmuştur.

KPSS'de Soruldu! Tac Mahal Hangi Ülkededir?

2017 KPSS Genel Yetenek, Genel Kültür oturumunda sorulan sorular hakkında değerli ziyaretçilerimizden gelen bilgileri yine sizlerle paylaşmayı sürdürüyoruz.

Sabah saat 10.00'da başlayan ve 130 dakika süren Genel Yenek, Genel Kültür oturumunda adaylara Tac Mahal Hangi Ülkededir? diye soruldu.

Tac Mahal Nerededir? Hindistan'ın Agra şehrinde bulunan Tac Mahal için tam bir sanat eseri ifadesini kullansak az bile söylemiş oluruz sanırım.

UNESCO'nun Dünya Miras Listesi'nde yer alan Tac Mahal, her yıl 3 milyon ziyaretçiyi ağırlamaktadır.Tac Mahal, Hindistan’ın Agra şehrinde inşa edilmiştir. Yamuna Nehri’nin kıyılarında bulunmaktadır. Bu nehir Jumna Nehri olarak da bilinmektedir.Mümtaz Mahal tarihte Ercümend Banu Begüm adıyla da bilinmektedir.

1631 yılında bir doğum esnasında hayatını kaybetmiştir. Daha önce 12 çocuğu bulunan Mümtaz Mahal, hamile olmasına rağmen eşi Şah Cihan’ı yalnız bırakmamış ve onunla birlikte sefere çıkmıştır. Sefer, Burhanpur’da çıkan bir isyanı bastırmak amacı ile düzenlenmiştir. Sefer esnasında doğum sancıları tutan Mümtaz Mahal (Ercümend Banu Begüm), ne yazık ki doğum esnasında talihsiz bir şekilde hayatını kaybetmiştir

O dönem, doğum esnasında hayatını kaybeden kadınlar kutsal kabul edilirdi. Eşinin ölüm haberi, Şah Cihan’ı bir anda yıkmıştır. Bu olay üzerine devlet işleriyle ilgisini büyük ölçüde kesmiştir.

Yaklaşık 2 yıl boyunca yas tuttuğu söylenmektedir. Şah Cihan, tuttuğu yasın acısını hafifletmek ve kendisini teselli etmek amacıyla daha sonra mimariyle ilgilenmeye başlamıştır. Eşi Mümtaz Mahal’e duyduğu aşkın yüz yıllar sonra bile bilinmesini istemiştir. Ve bu amaçla daha önce örneği hiç görülmemiş bir şaheser yaptırmaya karar vermiştir. Tac Mahal işte bu amaçla inşa edilmiştir. Ancak Şah Cihan’ın aşkı ne kadar büyükse gaddarlığı da o kadar büyüktü. Bir efsaneye göre, Tac Mahal’in inşasında çalışan bütün işçilerin kolları, yapı tamamlanınca kesilmiştir. Çünkü Şah Cihan, bu eserden bir tane daha yapılmasını engellemek istemiştir. Şah Cihan öldükten sonra, Tac Mahal’in üst katında mezarı bulunan Eşi Mümtaz Mahal’in yanına gömülmeyi vasiyet etmiştir. Ölümü üzerine bu vasiyeti yerine getirilmiştir.

KPSSCAFE.COM.TR - ANKARA

21 May 2017 - 12:18 - KPSS



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

09

ya-man9580 - kolay olsa ne olacak zor olsa ne olacak Türkiyenin gündeminden mülakat kalkmadıkça kpss nin itibarı sıfır olur bu on sene önce de aynıydı önümüzdeki bi on sene sonra da aynı olur değişen hiçbirşey olmaz sadece o makam koltuklarında oturanlar değişir

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Mayıs 12:18
08

Zeliha Şahinkaya - Sınav çok zordu.sacmasapan soru tarzları vardı,çalışan kişi bile o mantıksız soruları yapamaz.sirf elemek için ösym bu yollara başvurmuş.yazık.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Mayıs 12:18
07

halil - Hocam bu sınava da zor diyorsanız çok kasmayın bu saatten sonra.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Mayıs 12:18
06

Evlad-ı kpss - Süre sıkıntısı yaşadım. Matematiğin hız problemindeki A ve B araçlarını grafik üzerinde bulamadım.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Mayıs 12:18
05

Gül - Genel yetenek -genel kültür sınavında Türkçe deki uzun paragraflardan dolayı diğer sorulara zaman kalmadı. Hiç mi acmiyorsunuz onca emeğe? Sınava gireçeklerin prikolojilerini hiç mi dusunmuyorsunuz? Matematiğe zaman bile kalmadı. Yazik

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Mayıs 12:18
04

Arafat - Ataturkun imzasi sorulmustu bir guldum icerde ama soyadi kanunu yaptim osymede soru kalmamis

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Mayıs 12:18
01

Demir - Genel kültür soruları gayet kolaydı. Genel yetenek için ise zorluk derecesi orta şekerli diyebilirim. Allah herkesin gönlüne göre versin.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Mayıs 12:18


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler