2018 Mülakatsız Lise, Önlisans ve Lisans Mezunu Memur Alımı Tercih Tarihleri (KPSS ile)

Kamuya en az lise mezunları arasından KPSS puanı ile mülakatsız 5 bin memur ataması KPSS 2018/1 ve 2018/2 ile yapılacak. Merkezi yerleştirme için ilan tarihleri belli oldu ve kamu kurumları kadro taleplerini Devlet Personel Başkanlığına iletmeye başladı.

Kamu kurum ve kuruluşlarına memur olmak için başvuru yapmak isteyen adaylar merkezi yerleştirme tarihlerini araştırmaya başladı.

Devlet Personel Başkanlığı geçtiğimiz aylarda yaptığı açıklamada 2018 yılı merkezi yerleştirme ile memur alımı takvimini açıkladı. Açıklamanın gelmesinin ardından memur adayları başvuru kılavuzlarını beklemeye başladı.

ALIMLAR MÜLAKATSIZ KPSS PUANI İLE YAPILACAK

Merkezi yerleştirme ile yapılan kamu personeli alımlarında KPSS puanı ile mezuniet şartları baz alınır. Yaş ve mülakat şartları olmaz. Tercih yapan adaylar KPSS puanına göre sıralanır ve buna göre atamaları yapılır. Her yıl binlerce memur alımı bu şekilde yapılırken son yıllarda merkezi atama yöntemi ile memur alımı sayısı oldukça azaldı. Özellikle çoğu memur alımında mülakat sisteminin getirilmesi, personel alımlarının kurumlar tarafından açıktan yapılması mülakatsız memur alımlarını en aza indirmektedir.

KURUMLARDAN TALEPLER ALINMAYA BAŞLADI

Devlet Personel Başkanlığı 12 Mart tarihinden itibaren kurumlardan memur alımı için kadro talebi almaya başladı. Kamu kurum ve kuruluşları 2018 yılı ilk merkezi yerleştirmesi için 11 Mayıs tarihine kadar taleplerini DPB'ye iletecek.

TERCİH KILAVUZU NE ZAMAN YAYIMLANACAK?

KPSS 2018/1 merkezi yerleşitirme için tercihler 26 Haziran tarihinde alınacak. 2018 yılının ilk merkezi yerleştirmesi için başvuru kılavuzu ve kadro dağılımının tercih tarihlerinden birkaç gün önce yayımlanması bekleniyor. Tercih kılavuzu yayımlandığı anda Kpscafe.com.tr olarak sizlerle paylaşacağız.

LİSE, ÖNLİSANS VE LİSANS MEZUNU KAÇ MEMUR ALIMI YAPILACAK?

2018 yılı bütçesinde kamu kurumlarının merkezi atama ile memur alımı yapması için 5 bin kadro verildi. Toplamda 2 merkezi yerleştirme olacak. Bu alımlarda lise, önlisans ve lisans mezunları arasından kadrolu memur alımı yapılacak. İlk alımda 3 bine yakın memur alımı yapılması beklenirken ikinci atamada da kalan sayının alınması bekleniyor.

Atama beklediğiniz bölümleri aşağıdaki yorum kısmından yazarak sesinizi duyurabilirsiniz.

İLAN YAYIMLANDIĞI ANDA HABERDAR OLMAK İÇİN;

KPSSCAFE android uygulamamızı ücretsiz indirmek için ---->>> TIKLAYIN

KPSSCAFE iOS uygulamamızı ücretsiz indirmek için----> TIKLAYIN

DİĞER ADAYLARLA BİLGİ ALIŞ VERİŞİ İÇİN;

Facebook grubumuza üye olun ve memur alımlarını bekleyen diğer adaylarla bilgi alış verişi yapın. Facebook grubuna katılım  için TIKLAYIN

KPSSCAFE.COM.TR  | ANKARA - ÖZEL HABER

24 Mar 2018 - 13:47 - KPSS



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

08

Mehmet sayan - Kpss kazandık ama hep mülakatta eliyaorlar ben imam hatip mezunuyum 20 yildır halada bir yere giremedikbizleri mulakatsız alın artik puanimiza göre alın birde şimdi yaş nınırına takilıyoruz coğu alımlara yaş sinirina kaldirin biz mezardamı emekli olacağız

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Mart 13:47
07

Evde kaldik - Evde kaldik hem issiz kaldik hem es siz kaldik hem kaldik hep kaldik Kpss tercihleri oluyor burocular bir yere gidemiyor hel farkki kadrolardan memur aliniyor bir dsi den bir tcdd den bir elktrik bir tekniyen nereden kaldi sekreterler lutfen artik burocularida alin bir yere

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Mart 13:47
06

Ahmet Koç - Lise mezunu hemsireyim üniversite mezununun bizden üstünlüğü nedir sayın bakan bu yaptığınız düpedüz adaletsizlik .

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Mart 13:47
04

Burocular issiz - Ya artik birileri burocularin sesine kulak versin hic bir yerde is bulamiyoruz sanki iki sene okul okuduk lise meznlari hep myo larinin onune geciyor hastanelere basvuruya gidiyoruz transkrip le bilgisayar dersim ispat ediyorum adamlar hala yok bu olmaz kurs sertetifikasi diyor bakiyorum sekreterleri hasta kabuller lise mezunu almiyorlar ya da referans isteniyor illa koy den cikip sehirde tek tek adam mi arayim artik su iki yillik sekreterleri ya ise alin ya atma yapin adaletli sekilde ya da bu bolumleri biz kapatacagiz evinizden cikipta yok parayla okullarda surunmeyin diyinde bizdr yolumuzu bulalim.hizmetli alimi oluyor bakiyorum hep lise mezunu hende kadrolu personel ayri ayri degerlendirme yapin lisanslar ve onlisanslar olarak cakilup kaldik evimizde hizmetli dahi olamiyoruz belediyelere iskurdan aliyonuz oda referans hastabe postane belediye il ozeller daha nice kurumlar hep tanidigini aliyor illa belediye baskaninin arayip soylemesi lazim bizm belediye baskanknin kendi koyune faydasi yok

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Mart 13:47
03

Kaptan - Otobüs kaptanlığı bölümü mezunları alım bekliyoruz

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Mart 13:47
01

Karaca - Orman ve su işleri bakanlığından büyük bir kadro bekliyoruz bu cimriliği acaba neye borçlu olduklarınıda çok merak ediyoruz

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Mart 13:47


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler