2018 Jandarma Kadın-Erkek Astsubay Alımı İlan Tarihi ve Başvuru Şartları

Jandarma Genel Komutanlığına yakın zamanda kadın-erkek astsubay alımı yapılacak. Peki kadın alımlarının artacağı astsubaylık için başvuru şartları ne olacak? Kadın-erkek astsubay alımı başvuruları ne zaman? Astsubay alım ilanı ne zaman yayımlanacak?

Jandarma Genel Komutanlığının kadın-erkek astsubay alımı için geri sayım devam ediyor.

Daha önce yapılan açıklamada Jandarma Genel Komutanlığının Astsubay alımlarını arttıracağı,ve kadın astsubya alımının bu yıl fazla yapılacağına yer verildi. Jandarma tarafından yapılan açıklamada, Genel Komutanlık bünyesinde 52'si subay, 776'sı astsubay, 828 kadın asker olduğu belirtilirken 2018 yılından itibaren tüm Jandarma personeli içinde kadın subay ve astsubayların oranı yüzde 10 seviyesine çıkartılması kararlaştırıldı. Bu kapsamda Jandarma personeli alım duyurularında başvuran her 100 adaydan 10'u kadın olacak.

Bu açıklamanın ardından asker adayları astsubay alımlarının ne zaman yapılacağını ve alıma kimlerin başvuru yapabileceğini araştırmaya başladı. Biz de Kpsscafe.com.tr olarak bu haberimizi kaleme aldık.

ALIMLAR NE ZAMAN OLACAK?

Jandarma Genel Komutanlığı her yıl Nisan ayı içinde subay astsubay alımı yapmaktadır. Geçtiğimiz yıl Nisan ayının ilk günlerinde yayımlanan ilan ile çok sayıda astsubay alımı olmuştu. Yine bu yıl da Jandarma Astsubay alımlarının Nisan ayında yapılması bekleniyor.

BAŞVURU ŞARTLARI NASIL OLACAK?

Başvuru şartlarının yine geçtiğimiz yılki gibi olması bekleniyor. Geçtiğimiz yıl yayımlanan ilanda başvuru şartları şu şekildeydi:

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Fakülte, yüksekokul veya meslek yüksekokulu veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen, yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş veya son başvru tarihine kadar kadar mezun olabilecek durumda olan sivil kaynaklı adaylardan, düzeltilmemiş nüfus kaydına göre müracaat yapılan yılın Ocak ayının biri itibariyle yirmi yedi yaşını, lisansüstü öğrenimini tamamlamış olanlar için otuz iki yaşını bitirmemiş olmak. Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak, T.S.K., J.Gn.K.lığı ve S.G.K.lığı Sağlık Yeteneği Yönetmeliğinde belirtilen şartları taşımak, 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile, adayın kendisi ve evli ise eşinin; adli sicil kaydının bulunmaması, Daha önce çalıştığı kamu kurum ve kuruluşlarından disiplinsizlik, ahlaki nedenlerle çıkarılmamış olmak, Alkol, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı nedeniyle tedavi görmüş veya görüyor olmamak, Kamu haklarını kullanmaktan yoksun bırakılmış olmamak, Sağlık Yönetmeliği hükümleri hariç, herhangi bir nedenle askeri okullar ile Jandarma ve Sahil Güvenlik eğitim kurumlarından ayrılmamış veya çıkarılmamış olmak, Terör örgütleri ile bu örgütlerin yasal veya yasadışı uzantılarının eylemlerine, toplantılarına, yürüyüĢ ve mitinglerine karışmamış, desteklememş, katılmamış olmak, Başvuru tarihinde herhangi bir siyasi partiye üye olmadığına dair yazılı beyan sunmak, Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olmak. Adayların belirtilen şartlardan herhangi birini taşımadıklarının anlaşılması halinde, sınav sonuçlarına bakılmaksızın adaylıkları, öğrenime başlamışlarsa öğrencilikleri sona erdirilir.

İLANLAR YAYIMLANDIĞI ANDA HABERDAR OLMAK İÇİN;

KPSSCAFE android uygulamamızı ücretsiz indirmek için ---->>> TIKLAYIN

KPSSCAFE iOS uygulamamızı ücretsiz indirmek için----> TIKLAYIN

Facebook grubuna katılım  için TIKLAYIN

KPSSCAFE.COM.TR  | ANKARA - ÖZEL HABER

18 Mar 2018 - 16:11 - KPSS



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

08

Ayşe - Lütfen bölüm ayrımı yapılmasın geçen yılda başvurdum ama muhasebe bölümüne kontenjan ayrımı olmamıştır diyerekten giremedim Allah rızası için bizede şans tanıyın lütfen. Bu yıl bari olabileyim. Gelinken çok o üniformayı giymek ve bayrağımı vatanımı milletimi bütün zor şartlara rağmen korumak istiyorum. Lütfen lütfen lütfen.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Mart 16:11
07

Sinem - Lutfen bolum ayrimi olmasin ben buro yonetimi mezunuyun lutfen kpss sarti olursada onlisaslilar icin 60 olsu lutfen bunu cok istiyoruz asker olarak vatanima hizmet etmek istiyorum

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Mart 16:11
06

Arife - Ben muhasebe bölümü mezunuyum ama benm bölümden alım olmadığı için giremiyorum astsubaylık sınavına lütfen bölüm ayrımı yapmayın binlerce kişi var vatanımız, bayramız için can vermeye bunlardan biri benm lütfen bölüm ayrımı yapmayın çok girmek istiyorum bu sınava kazanmak istiyorum Allah rıza için bölüm ayrımı olmasın vatanım için canımı veririrm TSK askeri olmak istiyorum bunu bütün kalbimle istiyorum vatanıma evde oturarak değilde askerlerimizle sırt sırta korumak istiyorum ne olur ayrım olmasın

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Mart 16:11
04

Nazli özel - Ben güvenlik görevlisinin ben subay olmak istiyorum bayrağımı milletime Vatanımı kurmak istiyorum lütfen lütfen Subay olmak istiyorum

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Mart 16:11


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler