2017 Yılı Memur Alımı için 60 Bin Kadro Nasıl Dağıtılacak?

KPSS 2016/2'den umduğunu bulamayan adaylar 2017 yılı için yapılacak 60 bin memur alımı ile ilgili araştırmalara başladı. Peki 2017 yılında 60 bin kamu personeli hangi bakanlıklara yapılacak? işte detaylar...

2017 Yılı 60 Bin Kadro Nasıl Dağıtılacak!  

2017 Yılı Merkezi Bütçesi Kabul Edildi! 16 Aralık 2016 tarihi itibariyle Meclis Genel Kurulu'nda 2017 yılı bütçesi ve 2015 kesin hesabı kabul edildi. Bilindiği gibi 2017 yılı için ön görülen kamu personeli 60 bin olarak açıklanmıştı.

ADAYLAR UMDUĞUNU BULAMADI

KPSS sonuçlarının da açıklanması ile birlikte adaylar merkezi atamalar ve kurumların memur alımlarına gözlerini dikti. Devlet Personel Başkanlığı resmi internet sitesinden 2016/2 merkezi atama için kadrolar açıklandı fakat açıklanan kadrolarda daha öncede tahmin edildiği gibi oldukça yetersiz görünüyor. 2 bin 51 kadro kısa süre içerisinde sosyal medyada en çok konuşulanlar arasına girerken, 2016 yılından tamamiyle ümidini kesen adaylar 2017 yılındaki alımları merak etmeye başladı.

HÜKÜMET CEPHESİNDEN 2017 MEMUR ALIMLARIYLA İLGİLİ AÇIKLAMALAR

Hükümet cephesinden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sn. Mehmet Müezzinoğlu, 2017 Yılında memur alımlarının 60 bini geçmeyeceğini açıklamıştı ve bu alımların İçişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı ağırlıklı olacağını dile getirmişti. Yine Maliye Bakanlığı'ndan ve diğer bakanlıklardan benzer açıklamalar gelmişti.

2017 DAHA KISITLI GEÇECEK

Tüm bu gelişmelerin ışığında 2017 yılında diğer bakanlıklara açılacak kadroların kısıtlı olacağını ve merkezi atamaların aşağı yukarı 2016 yılında gerçekleştiği gibi gerçekleşmesi öngörülebilir. İşin özeti atanamayan mühendislerin, iibf'lilerin, tıbbı sekreterlerin ve daha milyonlarcasının umutları kursaklarında kalabilir.

KPSS ile memur alımları hakkında duygu ve düşüncelerinizi sayfanın altında bulunan yorum kısmı vasıtasıyla bizlerle ve diğer adaylarla paylaşabilirsiniz. Memur alımı haberleri cep telefonunuza anında gelsin istiyorsanız mobil uygulamamızı ücretsiz indirebilirsiniz.

Kpsscafe.com.tr | Ankara

17 Ara 2016 - 00:17 - KPSS



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

05

ali - Ben orman muh okudum ama atama olmuyor eğer atama olmayacaksa niye bölümleri kapatmıyorsunuZ.yani 2 yılda 500 kişi almıyorsunuz bu bir utanç kaynağıdır başka bir şey değildir başka bir şey değil...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Aralık 00:17
02

esma - bırakın ya fetö operasyonuyla binlerce memur çıkarttınız da ne oldu hala 6 senedir işsizim herşey torpil herşey sizin yüzünüzden herkes intihar ediyor ölüme sürüklüyorsunuz benide sürüklüyorlar

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Aralık 00:17
01

Ramax - Yazıklar olsun ki böyle bi devletsiniz .O kadar kişi attınız .önceki dönemlerden daha az personel alıyorsunuz

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Aralık 00:17


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler