2016 KPSS Taban ve Taban Puanlar Nedir, Baraj Puan Uygulaması Var Mı?

Kamuya yapılacak personel alımlarında en küçük ve en yüksek puanlar nelerdir, atama puanları üzerinden yerleşme imkanı nedir, baraj puan kaçtır sorularını merak eden ziyaretçilerimiz için rehber niteliğinde bir liste hazırladık. İşte tüm detaylarıyla sıkça sorulan sorular...

2016 KPSS Ortaöğretim/Lise sonuçları açıklandı! ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ!

Kamu personeli olma hayali kuran ve meraklı bekleyişin ardından sınav sonuçlarına erişim sağlayan tüm adaylar, en büyük ve en küçük puanları, atamalarda kullanılacak puanları, baraj puan uygulaması var mı gibi soruları merak ediyorlar. Bizlerde kpsscafe.com.tr olarak gerçekleştirilecek olan merkezi atama ve açıktan atamalarda süreçlerin nasıl işleyeceğini tüm detaylarıyla anlatıyor olacağız. İşte merak edilen sorular ve cevapları...

2016 KPSS Baraj puan uygulaması var mı ?

Merkezi atamalarda baraj puan uygulaması gibi bir durum söz konusu değil. Merkezi atamalar, herkesin başvurusuna (ilgili pozisyonlar dahilinde) açık durumdadır. Başvuruların alındığı pozisyonlara tüm adaylar, rahatlıkla başvuru yapabilirler. Ancak katılım sayısının yüksekliği ve standart sapmalarda yaşanan durum nedeniyle, atamalarda puanlar çeşitlilik gösterebilir.

Elbette bu durum, seneden seneye ve katılımcı sayısına, başarı durumuna göre farklılık gösterir. Bu atamalarda, 50 puanı olanlarda, 60 puanı olanlarda başvuru yapabilir. Tercihlerde puan sıralaması yapılacağından, almış olduğunuz puanın önemi sadece ihtimali artırmak noktasındadır. Yüksek puan, memurluğa bir adım daha yaklaşmak anlamını ifade etmektedir.

2016 KPSS en küçük ve en küçük puanlar nelerdir?

Açıklanan sonuçlar üzerinden tercih işlemleri henüz başlamadığından, puanlar üzerine yorum yapmak imkansızdır. Bu puanlar, tercih işlemlerinin tamamlanması, yerleştirilmelerin gerçekleştirilmesinden sonra kamuoyuna açılmaktadır. Yani en küçük ve en büyük puanlarla yapılmış atamalar, atama işlemlerinin ardından öğrenilebilmektedir.

Yine de kamuya yapılan personel alımlarında, 60,62,63,65,70,71,72 gibi puanlar üzerinden daha önce atamaların yapıldığını söylemek mümkün, tamamen pozisyona ve tercih sayısına göre farklılık gösterebilecek bir durum olarak karşımıza çıkmaktadır.

Adaylar, merak ettikleri tüm soruların cevaplarını KPSS CAFE mobil uygulamamız aracılığıyla öğrenebileceklerdir. Mobil uygulamamız yeni ve tamamen ücretsiz olarak Android ve iOS cihazlar için kullanıma hazırdır.

kpsscafe.com.tr | KONYA

09 Ara 2016 - 16:39 - KPSS



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

02

Oruç Furkan TÜRE - LÜTFEN CEVAPLAR MISINIZ?Ortaöğretim kpss puanım 79.699,,küsür anadolu lisesi mezunuyum bana gelebilecek memurlukları söyleyebilir misiniz.Yardımcı olursanız sevinirim.Son olarak infaz koruma memurluğunun çalışma sistemi nasıl.Örneğin 00.00 ile 08.00 vardiyasında çalışan biri her zaman bu sisteme göre mi çalışır yoksa süreki saatler değişim gösterir mi

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 09 Aralık 16:39
01

hüseyin demirtaş - 57 puanla işçilik işllerine girebilirmiyim

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 09 Aralık 16:39


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler