2016 KPSS Puanlarıyla 2017 Yılında Memur Alımları Sürecek

2016 KPSS puanlarıyla 2017 yılında da bir çok bakanlık ; Gıda, Tarım ve Hayvancılık, Maliye Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı vb. Kamu Personeli Alımı yapacak.

2016 KPSS Puanları ile 2017 Yılında Binlerce Memur Alımı Yapılacak

2016 Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Ortaöğretim, önlisans ve lisans düzeyinden 6 milyon civarında adayın katılımı ile gerçekleşti. ÖSYM'nin en geniş kapsamlı sınavı olan KPSS'ye bu sene rağbet yoğundu, en büyük sebebiyse FETÖ operasyonları olarak gösterilebilir. Kamudaki FETÖ ve PKK temizliklerinin sürmesi ve ihraçların ardı ardına gelmesiyle açılan kadroların yerine yeni memur alımı yapılacağı yönünde çıkan haberler adayların KPSS'ye olan ilgisini her zamankinden biraz daha üst seviyeye çekti. Öyle ki ÖSYM'nin Ortaöğretim düzeyi Kamu Personeli Seçme Sınavına (KPSS) 3 milyondan fazla aday başvuruda bulundu.  2016 yılına veda ettiğimiz şu günlerde bu sonuçlara göre yapılan merkezi atamalar için ayrılan kadro çok az fakat adaylar 2016 KPSS puanlarıyla açıktan atamalara da başvuruda bulunabilir, hali hazırda başvuru süreci devam eden onlarca personel alım duyurusu bulunuyor. Bu duyurular cep telefonuma gelsin diyorsanız kpsscafe.com.tr'nin mobil uygulamasını (kpss cafe) ücretsiz indirebilirsiniz. Ücretsiz indirmek için TIKLAYINIZ

2017 Yılında Kamuya 60 Bin Personel Alımı Yapılacak (2016 KPSS Puanları ile de Alım Yapılacak) 

2017 yılında kamu personeli alımları geçen senelere nazaran daha az olabilir, konu ile ilgili açıklamalar hükümet cephesinden ardı ardına gelmişti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sn. Mehmet Müezzinoğlu, 2017 yılında kamu personeli alım sayısını 60 bin olarak açıklamış ve bu rakamların da altında alım gerçekleşebileceği sinyalini vermişti. 2017 yılında gerçekleşecek kpss şartlı ve kpss şartsız memur alımları hakkında bilgi sahibi olmak ve ilanlar hakkında merak ettiklerinizi sormak için facebook grubuna ücretsiz kayıt olabilirsiniz. Ücretsiz kayıt için lütfen TIKLAYIN.

Personel Alımları Hangi Bakanlıklara Yapılacak?

2017 Yılında alımı yapılacak memur sayısı hakkında ilk sinyaller gelirken, hangi kurumlara daha fazla alım yapılacağı da ortaya çıkmaya başladı. Hükümetten yapılan açıklamalara göre 2017 yılında en çok alım Milli Eğitim Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı'na yapılacak. Merkezi atamalardaysa bu senenin aksine ( KPSS 2016 merkezi atamalarında toplam 13 bine yakın kişi kadrolu olarak atanacak) daha kurak bir yıl memur adaylarını bekliyor olacak. Personel alımlarının büyük bir çoğunluğunun sözleşmeli olarak gerçekleşmesi öngörülüyor. Hangi bakanlığın ne kadar personel istihdam edeceğiyse gelecek günlerde netleşecek...

Kpsscafe.com.tr | Ankara

25 Ara 2016 - 15:56 - KPSS



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

02

Nurhayat - Ara atamalar nedir birisi bize bir bilgi versin

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Aralık 15:56
01

Pdrci - Olabilir mi öyle bir şey? Lütfen olsun çünkü :0

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Aralık 15:56


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler