2016 KPSS Ortaöğretim Memur Adayları Dikkat!

2016 KPSS Ortaöğretim sınavına tam tamına bir ay kaldı! Peki adayların son bir ayını nasıl değerlendirmesi gerekir?...

Milyonlarca adayın gireceği KPSS ortaöğretim sınavına tam bir ay süre kaldı. Adalar ders çalışmaya devam ediyor. 

Peki bu son bir ayda memur adaylarının nasıl çalışması gerekir? Deneme çözmesi mi doğru yoksa konu tekrarı yapması mı?

*2016 KPSS Ortaöğretim Memur Adayları öncelikle bu zamana kadar gelmiş olmanın yorgunluğu ile asla son bir ayda çalışmaya bırakmamalı. Yarış son düzlükte kazanılır çünkü! Bu nedenle son bir ay, daha öncesinden çok daha önemli. Çalışma son hızla devam edilmeli.

*Öncelikle bilinen konuları tekrar edip ego tatmin etmek yerine, bilinmeyen ve eksik konularda konu tekrar yapıp, testler çözülmeli. En iyi bildiğiniz konuları tekrar tekrar çalışarak boşa zaman kaybetmiş olursunuz.

*Deneme sınavlarını çözmeyi bu dönemde sıklaştırın. Deneme sınavları KPSS'ye prova niteliği taşır ve gerçek anlamda sizi sınava hazırlar. Deneme sınavındaki yanlış sorularınızı ve konularını belirleyin. Yanlış soruları tam anlamıyla öğrenin ve eksik konularını 4-5 süre ile tekrar yapın. ve pekiştirmeye çalışın.

*7-24 çalışmaktansa verimli çalışmak çok daha önemli. Bir gün 18 saat ders çalışıp 3 gün ders çalışmamak çok tehlikeli. Veya benzeri durumlar size bir verim katmaz. Aksine dengenizi bozar. Bunun yerine günde 4-5 saat verimli bir şekilde ders çalışmak çok daha verimli olacak. Uykunuzdan kısmadan her gün belirli saatlerde düzenli ve planlı çalışın.

*Asla müzik ile çalışmayın. Bu odaklanmanızı azaltır ve beyninizi yavaşlatır. Müzik ile çok rahat çalışıyorum diyenler kendini kandırmasın uzmanlar bunun doğru olmadığını kanıtlamıştır.

*Eski KPSS sorularına da bakmakta fayda var. Çünkü farklı sınavlarda aynı soruların çıkma ihtimali yüksek.

2016 KPSS Ortaöğretim Memur Adaylarının önünde zorlu bir sınav var. Ve bu sınava son bir ay kaldı. 2016 KPSS Ortaöğretim sınavı çok önemli fakat asla bir hayattan daha önemli değil. Unutmayın! KPSS hayatınızdan değerli değil! 

Kpsscafe.com.tr

21 Eki 2016 - 12:03 - KPSS



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler