2014'te kamuya 74 bin personel alınacak

Kamuya personel alımında sıkı bir politika izleyeceklerini belirten Şimşek, Kamuya personel almayacağız yüzde 50 kontenjanını kaldırıyoruz.

Kamuya personel alımında sıkı bir politika izleyeceklerini belirten Şimşek, "Kamuya personel almayacağız yüzde 50 kontenjanını kaldırıyoruz. Toplam 40 bin atama kontenjanı tahsis ediyoruz. Emekli olma yada başka sebeplerle yeri boşalan personel için yüzde 50 kontenjan sınırlamasını...

Kamuya personel alımında sıkı bir politika izleyeceklerini belirten Şimşek, "Kamuya personel almayacağız yüzde 50 kontenjanını kaldırıyoruz. Toplam 40 bin atama kontenjanı tahsis ediyoruz. Emekli olma yada başka sebeplerle yeri boşalan personel için yüzde 50 kontenjan sınırlamasını kaldırıyoruz.

Kontenjan ve istisna kapsamında 74 bin personel alınacak. Bu rakam geçen sene 134 bindi." dedi.

Gazetecilerin sorusu üzerine kamu alımları konusunda detay veren Bakan, "En çok 34 binle kamuya doktor alımı yapacağız. Geriye kalan 40 bin kişi diğer sektörler için olacak. Ama hangi sektöre ne kadar alım yapılacak ona daha karar verilmedi." dedi.

11 Eki 2013 - 16:32 - KPSS



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler