2013 KPSS Tarih Soruları (Akılda Kalanlar)

EKSİK BİLGİLER OLABİLECEĞİNDEN CEVAPLARDA DA EKSİKLİKLER OLABİLİR Zamanla güncellenmeye devam edecektir.

banner396

2013 KPSS Tarih Soruları (Akılda Kalanlar)

EKSİK BİLGİLER OLABİLECEĞİNDEN CEVAPLARDA DA EKSİKLİKLER OLABİLİR Zamanla güncellenmeye devam edecektir.

06 Temmuz 2013 Cumartesi 17:42
648 Okunma
2013 KPSS Tarih Soruları (Akılda Kalanlar)

EKSİK BİLGİLER OLABİLECEĞİNDEN CEVAPLARDA DA EKSİKLİKLER OLABİLİR

Zamanla güncellenmeye devam edecektir..


SORU 1 :SORU 1-GEVHER NESİBE AŞAĞIDAKİ ÖRNEK TÜRLERİNDEN HANGİSİNE ÖRNEKTİR?
CEVAP 1 : DARÜL ŞİFA

 

SORU 2:
1- TÖRE
2-YURT
3-DANIŞMA...


EKSİK BİLGİLER OLABİLECEĞİNDEN CEVAPLARDA DA EKSİKLİKLER OLABİLİR



Zamanla güncellenmeye devam edecektir..





SORU 1 :SORU 1-GEVHER NESİBE AŞAĞIDAKİ ÖRNEK TÜRLERİNDEN HANGİSİNE ÖRNEKTİR?

CEVAP 1 : DARÜL ŞİFA



 



SORU 2:

1- TÖRE

2-YURT

3-DANIŞMA MECLİSİ(KURULTAY)

İSLAMİYET ÖNCESİ TÜRKLERDE HANGİLERİNİN VARLIĞI SAVUNULABİLİR?

CEVAP 2 : 1,2,3



SORU 3:ESNAF TEŞKİLATINDA USTA BELGESİNİN VERİLMESİNİN SINIRLANDIRILMASININ NEDENİ AŞAĞIDAKİLERDEN HANGİSİDİR?

CEVAP 3 : ÜRÜNLERDE ARZ TALET DENGESİNİ SAĞLAMAK



 



SORU 4-REİSÜL KÜTTAP DAHA SONRAKİ DÖNEMLERDEKİ KARŞILIĞI HANGİSİDİR?

CEVAP 4 : HARİCİYE NAZIRI



SORU 5-OSMANLI KÜLTÜR UYGARLIĞINI BELİRLEYEN ETKENLER ARASINDA

1-ORTA ASYA TÜRKLERİNİN GELENEKLERİ

2-MÜSLÜMANLARIN BENİMSEDİĞİ UYGULAMALAR

3-FETHEDİLEN BÖLGELERDEKİ UYGULAMALAR

HANGİLERİ GÖSTERİLEBİLİR?

CEVAP 5 : 1,2,3



SORU 6-II.MAHMUT DÖNEMİNDE AVRUPAYA ÖĞRENCİ GÖNDERİLMESİ İLE İLGİLİ SORU

CEVAP 6 : KARMA EĞİTİM



www.kpsscafe.com.tr



SORU 7-XX.YY. OSMANLIDA YAŞANAN

1- II.MEŞRUTİYETİN İLAN EDİLMESİ

2- BABI ALİ BASKINI

3- 31 MART VAKASI

KRONOLOJİK SIRALAMASI HANGİSİDİR?

CEVAP 7 : 1,3,2



SORU 8-PADİŞAH YENİLİK EŞLEŞMESİ HANGİSİNDE YANLIŞTIR?

CEVAP 8 : ABDÜL AZİZ ISLAHAT FERMANI



SORU 9-MİLLETİ SADIKA DENİLEN ERMENİLERİN İSYAN NEDENLERİ ARASINDA GÖSTERİLEMEZ?

CEVAP 9 : OSMANLICILIK FİKRİNİN UYGULAMASI



SORU 10-DAMAT FERİT PAŞANIN

*SİVAS VALİSİ ALİ GALİP İN GÖREVLENDİRİLMESİ

*ANKARA VALİSİ MUHİTTİN PAŞANIN GÖREVLENDİRİLMESİ

HANGİ KONGRENİN ENGELLENMESİNE YÖNELİKTİR?

CEVAP 10 : SİVAS KONGRESİ



SORU 11-YENİ TÜRK DEVLETİNİN KURULDUĞUNUN EN AÇIK KANITIDIR?

CEVAP 11 : TBMM NİN AÇILMASI



SORU 13-MUSTAFA KEMAL İN BİYOGRAFİSİ OLAN ESER HANGİSİDİR?

CEVAP 13 : TEK ADAM



SORU 12-İZMİR İN İŞGALİNE TEPKİ OLARAK GERÇEKLEŞEN GELİŞME HANGİSİDİR?

CEVAP 12: REDDİ İLHAK CEMİYETİNİN KURULMASI



SORU 14-AZINLIKLARIN ÖZEL HUKUK AYRICALIKLARININ SONA ERDİĞİ GELİŞME HANGİSİDİR

CEVAP 14 : MEDENİ KANUN



SORU 15-1929 TÜRKİYE-İNGİLTERE ARASINDA YAKINLAŞMAYA SEBEP OLAN DEVLETLER HANGİSİDİR?

CEVAP 15 : ALMANYA-İTALYA



SORU 16-TÜRKİYE CUMHURİYETİNİN EKONOMİK VE MALİ BAĞIMSIZLIĞINI ENGELLEYİCİ UNSURLARI ORTADAN KALDIRAN GELİŞMELER ARASINDA HANGİSİ GÖSTERİLEMEZ?

CEVAP 16 : TEKALİFİ MİLLİYE



www.kpsscafe.com.tr



SORU 17-MUSTAFA KEMAL İN KURULUŞUNDA ROL OYNADIĞI PARTİLER HANGİLERDİR?

CEVAP 17 : CHP

SERBEST CUMHURİYET FIRKASI



SORU 18-TBMM İLK YILINDA VEKİLLERİN MAAŞ ALMAMASI SONRAKİ DÖNEMDEDE BİR KISMINI DEVLETE İADE ETMESİ NEYİN GÖSTERGESİDİR?

CEVAP 18 : ÜLKE ÇIKARLARINI HERŞEYİN ÜSTÜNDE TUTMAK



SORU 19-KIBRIS SORUNU İLE BERABER 1950 DE YORGO GRİVAS ÖNDERLİĞİNDE KURULAN TEŞKİLAT HANGİSİDİR

CEVAP 19 : EOKA



SORU 20-II.DÜNYA SAVAŞINDAN SONRA İKİYE AYRILARAK FARKLI REJİMLERLE YÖNETİLEN DEVLETLER

HANGİLERİDİR?

CEVAP 20 : ALMANYA-KORE



SORU 21-MAMA HATUN AŞAĞIDAKİLERDEN HANGİSİNE AİTTİR?

CEVAP 21 : SALTUKLULAR



www.kpsscafe.com.tr



SORU 22-MONDROSUN 7.MADDESİNE İŞLERLİK KAZANDIRMAK ÜZERE FİİLİ HAREKETE GEÇEN KUVVETLER ARASINDA HANGİLERİ YER ALIR?

CEVAP 22 : MAVRİ MİRA

PONTUS RUM




>>2016 KPSS'YE GİRECEK ORTAÖĞRETİM ADAYLARI DİKKAT!!!

Son Güncelleme: 06.07.2013 17:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner389

banner394