2010 KPSS Davasında 5 Kişiye Hapis

KPSS sorularının sızdırılması davasında bir karar daha verildi. Verilen karar ile 5 kişi daha hapis ezasına çarptırıldı. Ancak 2010 KPSS mağdurları için hala bir çözüm gelmedi.

2010 KPSS Davasında 5 Kişiye Hapis
Haber albümü için resme tıklayın

2010 sorularının sızdırılması davasında yeni karar !

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasının 2010 yulında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı sorularının sızdırılmasına ilişkin 8 davada, yargılamasına devam eden sanıklardan 5'ine "FETÖ üyesi olmak" suçundan hapis cezası verilirken üçünün beraatine karar verildi.

Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesinde ayrı ayrı görülen duruşmalara, sanıklar ve avukatları katıldı.

Suçlamaları kabul etmeyen sanıklar, terör örgütü FETÖ ile herhangi bir bağlantılarının olmadığını öne sürerek beraat talebinde bulundu.

Cumhuriyet savcısının değerlendirmesini yapmasının ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanıklardan Gülcan Aydın, Gülnur Oflaz, Gülseren Balkaş, Serap Doğan ve Esra Demir'in "FETÖ üyesi olmak" suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmaına karar verdi.

Mahkeme heyeti ayrıca, Temmuz 2010'da yapılan KPSS'nin ardından kamu görevine ataması yapılan sanıklar Doğan ve Demir'i "kamu kurum ve kuruluşlarının zararına zincirleme dolandırıcılık" suçundan 3 yıl 1 ay 15'er gün daha hapisle cezalandırdı.

Doğan ve Demir'in ayrıca, "kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık" suçunun oluşturduğu zarar nedeniyle çalıştıkları süre göz önünde bulundurularak adli para cezasına çarptırılmasına karar verildi.

Heyet, sanıklardan A.C, G.H. ve N.E'nin beraatini kararlaştırdı.

KPSS davaları karara bağlanıyor ama 2010 KPSS mağdurlarının sorunları hala çözülemedi.

KPSSCAFE.COM.TR  | ANKARA

30 May 2018 - 18:00 - KPSS



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler