13 Bin Polis Alımında Flaş Gelişme !

13 bin polis alımı için sonuçları geçtiğimiz Pazar günü açıklandı. Sonuçların açıklanması ile yeni polis alımlarının ne zaman yapılacağını araştıran adaylar, internet üzerinde araştırmalara başladı. Ancak alınan son bilgilere göre 11 bin lisans mezunu polis alımında toplam sayının tamamlanamadığına yer verildi.

21. dönem POMEM polis alımı başvuru sonuçları geçtiğimiz gün açıklandı.

Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada 21. dönem POMEM kapsamında en az önlisans mezunu adaylar arasından 13 bin polis alımı yapılacağı bildirildi. Yayımlanan ilanda 2 bini önlisans mezunlarından (1800 erkek, 200 kadın), 11 bini ise lisans mezunları arasından (bin kadın, 10 bin erkek) olmak üzere toplamda 13 bin polis alımı yapılacağı bildirildi. Fiziki yeterlilik sınavları ile sözlü sınavların ardından POMEM'lere girmeye hak kazananlara ait listeler yayımlandı.

İnternet üzerinden yapılan sorgulamada ASIL listeye girenler, 04 Mart 2018 günü saat 17:00’ye kadar istenen evraklarla birlikte intibak eğitimine girecekleri POMEM'e müracaat edecek.

LİSANS DÜZEYİNDEN YİNE ALIM SAYISI TAMAMLANMADI İDDİASI

Polis Akademisi Başkanlığı henüz POMEM başvuru sonuçları hakkında sayısal verileri yayımlamadı. Ancak sosyal medya üzerinde POMEM'lere lisans mezunu erkek polis alımında 10 bin sayısının yine tamamlanamadığına yer verildi.

11 bin lisans mezunu polis alımında toplamda 10 bin 200 civarı alım yapıldığı 800'e yakın kadronun boşta kaldığı belirtildi. 20. dönem POMEM alımında da 10 bin polis alımı yapılmış, ancak erkeklere açılan 9 binlik kadro tamamlanamamıştı. Bunun ardından başvuru şartlarında bazı düzenlemeler yapıldı. Yapılan düzenleme ile önlisans mezunlarında POMEM'lere başvuru yolu açıldı. Ancak önlisans mezunlarına, alım yapılan sayının yüzde 20'lik kısmı kadar kadro ayrılacağına yer verileceği düzenlemede yer aldı.

Alım yapılan sayının tamamlanamaması ise lisans düzeyine çok sayıda kadro ayrılması, KPSS puan şartının düşürülmemesi, yaş şartının esnetilmemesi ve önlisans mezunlarına az sayıda kadro ayrılmamasına yorumlandı.

Öte yandan önlisans mezunu düzeyinden polis alımına başvuran ve yedek sırada atanmak için bekleyen adaylar, eksik kalan bu kadronun kendilerine verilmesini istiyor.

YENİ POMEM ALIMI NE ZAMAN?

Yeni dönem POMEM alımlarının özel harekat polisi olarak yapılması bekleniyor. Ancak alım yapılacak tarih henüz açıklanmadı. PÖH olmak isteyen yüz binlerce aday ilanın bir an önce yayımlanmasını istiyor.

SİZ DE AŞAĞIDA BULUNAN YORUM KISMINDAN YENİ DÖNEM POLİS ALIMLARI HAKKINDA DÜŞÜNCELERİNİZİ YAZABİLİRSİNİZ.

YENİ DÖNEM POLİS ALIMLARI HAKKINDA TÜM GELİŞMELERDEN VE İLANLAR YAYIMLANDIĞI ANDA HABERDAR OLMAK İÇİN;

KPSSCAFE android uygulamamızı ücretsiz indirmek için ---->>> TIKLAYIN

KPSSCAFE iOS uygulamamızı ücretsiz indirmek için----> TIKLAYIN

Kpsscafe.com.tr  | Ankara - ÖZEL HABER

27 Şub 2018 - 21:20 - KPSS



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

09

zeyneppp - Lise mezunu kpss şartsiz bayan pöh aliminin bi an once olmasini istiyoruz bu sanş isi hak eden kazaniyor şartlari zorlastirmasinlar kpss olmasin

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 27 Şubat 21:20
08

Göktürk Kaan - 35e çıkrtın yaşı duyun sesimizi. Bizlere de bir kapı açın, daha ne yplım...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 27 Şubat 21:20
07

Emir - PÖH alım ilanları yayınlansın artık. Beklemekten kök saldık. Lise mezunlarına da hak tanınması düşüncesindeyim.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 27 Şubat 21:20
06

Ege - Kpss 55 e dusurulsun yas sarti 28 olsun lisans mezunundan alsin

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 27 Şubat 21:20
05

Gizem - PÖH LİSE ALIMI BAYAN ALIMI ÇIKSIN ARTIK YA 1 sene oldu bekliyoruz

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 27 Şubat 21:20
04

poh - HANIM EFENDI ZATEN ALIM YAPIYOLAR AMA KONTENJAN AZ :D

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 27 Şubat 21:20
03

Mehmet - Artık gelsin şu PÖH ilanı ya habire bekliyoruz artık sıkıldık da beklemekten bir an önce gelsin İNŞAALLAH kazanıp göreve başlayalım artık

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 27 Şubat 21:20


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler