110 Bin Memur Alımının Kurumlara Dağılımı Açıklandı-Peki İlanlar Ne Zaman Yayımlanacak?

Kamuya 110 bin memur personel alımı için Başbakan'dan geçtiğimiz ay açıklama gelmiş ve alınacak sayının kurumlara göre dağılımı da açıklanmıştı. Peki ilanlar ne zaman yayımlanacak? İlanlara nereden ulaşabilirim?

Geçtiğimiz ay Kilis Valiliğine bir ziyaret düzenleyen Başbakan Binali Yıldırım, gündeme ilişkin önemli konuları değerlendirirken memur adaylarının beklediği açıklamayı yaptı. Başbakan Yıldırım yaptığı açıklamada kamu kurum ve kuruluşlarına 110 bin memur alımı yapılacağını söyledi.

Alınacak personel sayısının kurumlara göre dağılımını da açıklayan Başbakan Yıldırım, personel alımı ile ilgili şu ifadelere yer vermişti:

“Ayrıca 2018 bütçesi malum cuma günü Meclis Genel Kurulunda kabul edildi ve yeni yıla inşallah yeni bütçemizle girmiş olacağız. 2018’de devletin verdiği hizmetlerin daha kaliteli bir şekilde daha eksiksiz bir şekilde yerine getirilmesi için Sağlık Bakanlığımıza 36 bin sağlık personeli alacağız. Milli Eğitim Bakanlığına 20 bin öğretmen ataması gerçekleştireceğiz ve Adalet Bakanlığında da çeşitli hizmetlerde çalışmak üzere zabıt katibi, infaz koruma memuru gibi 15 bin personeli istihdam edeceğiz. Ayrıca köylerimizin eksik imam ihtiyacını karşılamak üzere Diyanet İşleri Başkanlığına 9 bin 500 kadro vereceğiz, müezzin, imam ve Kur’an öğreticisi olarak buralarda çalışacaklar. Gençlik ve Spor Bakanlığı, her geçen yıl her geçen ay yurt sayısını artırıyor Kredi Yurtlar Kurumu… Dolayısıyla Kredi Yurtlar Kurumunun da ihtiyacı olan 10 bin 900 personelin 2018’de işe başlaması için gerekli izinleri almış durumdayız.

Üniversitelerimizde 4 bin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığında 2 bin ve üniversite hastanelerinde 7 bin yeni personel alınacak. Böylece bütün kurumlarımızda 110 bin yeni memur alımı gerçekleştirilecek. Böylece bakanlıklarda, devlet dairelerinde, ‘personel eksikliğinden dolayı işlerin aksaması’ diye bir sorun yaşanmayacak, hayırlı uğurlu olsun diyorum.”

İlanlar Ne Zaman Yayımlanacak?

Memur adaylarının en çok merak ettiği konu ise 110 bin memur alımının ne zaman yapılacağı sorusu oldu? İşte ilanların yayımlanacağı tahmini tarih.

Milli Eğitim Bakanlığı: MEB öğretmen atamaları için Şubat ayını işaret etti. Önümüzdeki ay sözleşmeli öğretmen alımı için ilanın yayımlanması bekleniyor.

Adalet Bakanlığı: Adalet Bakanlığı 15500 personel alımının 2018 yılında 3 dönem şeklinde yapılması bekleniyor. İlanların Şubat-Mart, Haziran-Temmuz, Ekim-Kasım döneminde yayımlanması bekleniyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı: DİB'e 9500 personel alımı için ilan geçtiğimiz gün yayımlandı ve başvurular bugün sona erdi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı: Bakanlığa ve KYK'ya personel alımı için net bir tarih henüz yok. Ancak alımların merkezi yerleştirme kapsamında Nisan-Mayıs döneminde ve açıktan da Haziran döneminde yapılması bekleniyor.

Üniversiteler: Üniversitelere personel alımları ise yılın her ayı yapılmaktadır.

Aile Bakanlığı: Aile bakanlığına yapılacak ASDEP personeli alımlarının ise yine yılın ortalarında yapılması bekleniyor.

Siz de aşağıda bulunan yorum kısmından ilanlar hakkındaki taleplerinizi duyurabilirsiniz.

İlanlar yayımlandığı anda haberdar olmak için;

KPSSCAFE android uygulamamızı ücretsiz indirmek için ---->>> TIKLAYIN

KPSSCAFE iOS uygulamamızı ücretsiz indirmek için----> TIKLAYIN

DAHA FAZLA BİLGİ, DAHA FAZLA ARKADAŞ

Memur alımlarıyla ilgili tüm gelişmeleri yakından takip edebileceğiniz, diğer memur adaylarıyla sohbet edip, bilgi alışverişinde bulunabileceğiniz facebook grubumuza aşağıdaki linkten erişim sağlayabilirsiniz

Facebook grubuna katılım  için TIKLAYIN.

TÜM PERSONEL ALIM İLANLARINA ERİŞ

DPB , Resmi Gazete ve Kurumların internet sitelerinde bugün ve daha önce yayımlanan tüm memur alım ilanlarına ve özel sektör personel alımı duyurularına göz atmak için aşağıdaki bağlantıyı kullanın.

YENİ MEMUR ALIM İLANLARI İÇİN TIKLAYIN

Twitter'daki personel atama haberlerini takip etmek, buradaki kampanyalara katılmak, memur adaylarıyla birlik olarak sesinizi duyurmak istiyorsanız Türkiye'nin lider memur adayı sitesi kpsscafe'nin twitter sayfasını beğenin ve gündemi yakından takip edin. Katılım için TIKLAYIN.

Kpsscafe.com.tr  | Ankara - ÖZEL HABER

16 Oca 2018 - 18:48 - KPSS



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

08

Hacı - Sağlık bakanlığı alimi ne zaman yapicak kadro dağılımı ne zaman açıklanacak

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Ocak 18:48
05

Ramazan - Lütfen askerlik ve pomem alımlarını 2018 kpss ye bağlayın ona göre plan yapın herkez girsin LÜTFEN.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Ocak 18:48
03

kimya teknisyeni - Kimya teknolojisi bölümü yerlerde sürünüyor kimya teknisyenleri olarak bu bölümden de alım olmasını bekliyoruz koskoca 2016 kpss de 3 adet kimya teknisyeni atama yapıldı.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Ocak 18:48
02

Birisi - Adalet bakanligi insAllah kpss 2018 puanina gore alir

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Ocak 18:48
01

ismail - Sn diyanetimiz ne zaman bırakacak acaba sesin güzelliğini önemsemeyi , sadece hafızlara değer vermeyi,hafızlık sünnet ,ilim okumak ise farzdır. Farz ise sünnetten üstündür. Tanıdığım nice hafız vardır,sırf kadro alabilmek için okumayı bırakıp hafızlık yapmaya gitti ki bir önce sevgilisine kavuşsun. Allah için alimler alınsın ilimden yoksun hafızlar değil. Çünkü imamlık peygamber mesleğidir. Büyük bir sorumluluk ister.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Ocak 18:48


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler