Yargıtay Başkanlığı Zabıt Katipliği Uygulama Sınavına Gireceklere Rehber

Yargıtay Başkanlığına yapılacak olan zabıt katipliği alımında, klavye sınavına (uygulama) katılacak adaylar nasıl hazırlanmalı, 10 parmak çalışmasını nasıl yapmalılar ve yaşanacak süreçlere ilişkin bilinmesi gerekenleri ulaştırıyoruz.

Yargıtay Başkanlığı yayımlamış olduğu ilanda, lise, önlisans ve lisans düzeyleri üzerinden personel alımı yapacağını aktarmıştı. Bu personel alımlarında hizmetli, şoför ve zabıt katipliği kadroları yer alıyor. Yargıtay Başkanlığı bünyesinde zabıt katibi pozisyonunda görev almak amacıyla başvurularını yapan adaylar, 11-12-13-14-15-16 Aralık 2016 tarihleri arasında uygulama sınavına katılım gösterecekler.

Klavye sınavları Ankara Balgatta gerçekleştirilecek ve toplam katılımcılardan önlisans düzeyinde 20, lisans düzeyinde 20 ve ortaöğretim düzeyinde 20 personel alımı için yapılacak mülakat sınavlarına katılacaklar. Mülakata alınacak adaylar, Vatandaşlık, Mesleki Bilgi, Atatürk İlke ve İnkilapları, Güncel Bilgiler gibi konu başlıkları altından sorulara yanıt vermeye çalışacaklar.

Gerçekleşecek klavye sınavlarına adaylar nasıl hazırlanmalılar?

Klavye sınavlarına katılacak adaylar, 10 parmak kullanmak zorunda değiller.

En az 90 kelimeyi üç dakika boyunca hatasız olarak yazanlar sıralamaya alınacak ve en yüksekden düşüğe oranla sıralanacaklar...

Bu sıralamada adayların yer alabilmesi için mümkün mertebe çok yazmaları gerekiyor ancak, 10 parmak kullanımı gibi bir zorunluluk söz konusu değil. Yapılacak olan klavye sınavına hazırlık amacıyla adayların mümkün mertebe zihinlerinden bazı cümleleri gözü kapalı ve hızlı yazmaya, bu yazımlarında canlı yayınları dinleyerek aynısını metine dönüştürmeye çaba sarfetmeleri gerekiyor. 

Kısa bir sürelik çalışmanın ardından, adaylar hızlandıklarını görecekler. Bu çalışmalarında da adaylar, Yargıtay metinlerinin zorluğunun yanı sıra, mümkün mertebe imlalara ve çalışma düzenlerine dikkat etmeliler. İmlalı yapılacak olan sınava, mutlaka imlalı olarak hazırlanmalılar.

kpsscafe.com.tr | KONYA

10 Ara 2016 - 15:51 - Kamu



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler