Yargıtay Başkanlığı Zabıt Katipliği Sözlü Mülakat Sınavı (Sorular, Yorumlar ve Aday Düşünceleri)

Geçtiğimiz günlerde Yargıtay Başkanlığı tarafından uygulanan yetenek sınavlarının ardından Zabıt Katipliği kadrosuna yönelik sözlü mülakat sınavları uygulanıyor. Sınavdan başarıyla ayrılan adaylar, memur olarak göreve başlayacaklar. Sözlü mülakatlarda adaylara neler soruldu?

Yargıtay Başkanlığı tarafından yayımlanan zabıt katibi, hizmetli ve şoför alım ilanlarına yönelik süreçte, yetenek sınavlarının ardından sözlü mülakat sınavları uygulanmaya devam ediyor. Yargıtay Başkanlığınca yürütülen sözlü mülakatlarda adayların muhakeme, idrak, ifade etme, güncel bilgiler konuları üzerindeki hakimiyeti gibi noktalarda sorular yöneltilecek.

Yargıtay Başkanlığınca uygulanan sözlü sınavlara katılan adayların yorumlarını, bu başlık altından bekliyor, sözlü mülakatlarda yaşananları aktarmalarını bekliyoruz. Adaylara sözlü mülakatlarda nasıl sorular yöneltildi,herhangi bir olumsuzlukla karşılaştınız mı ? Verdiğiniz cevapları ve diğer adayların bu sorulara verdikleri cevapları karşılaştırma imkanı bulabilecek, henüz mülakata katılmayanlar için de son derece önemli bir ön bilgi olarak yer alacaktır.

2017 yılının ilk mülakatlarından

2017 yılı itibariyle kamuda sağlanmaya çalışan güven ortamının, ilk memur alımlarından birisi olan ve ciddi anlamda bir katılımcısı bulunan Yargıtay Başkanlığı sınavlarının sonucunda, Zabıt Katipliği kadrosunda toplam 60 personel alımı yapılmış olacak. Adaylar, yetenek sınavları, KPSS puanı ve sözlü mülakat puanlarının katsayılar üzerinden ortalaması alınarak sıralamaya tabi tutulacaklar. Her öğrenim düzeyi içerisinde ilk 20 de yer alan adaylar, kamu personeli olarak yaşamına devam edecek, Yargıtay Başkanlığına atanacaklardır.

Bu noktada 2017 yılının ilk memur alımlarından birisi olan ilana yönelik, katılım sağlayan adaylarımızın yorumlarını beklemekteyiz.

kpsscafe.com.tr | KONYA

17 Oca 2017 - 14:24 - Kamu



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler