TTK 1500 Kadro Resmi Gazete'de Yayımlandı

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) bünyesindeki personel ihtiyacını karşılamak için uzun zamandır izin alma çabaları nihayet sonuç verdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla TTK'ya alınacak 100 işçi için karar yayımlandı.

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) bünyesindeki personel ihtiyacını karşılamak için uzun zamandır izin alma çabaları nihayet sonuç verdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla TTK'ya alınacak 100 işçi için karar yayımlandı.

"Kamu İktisadi Teşebbüsleri ve Bağlı Ortaklıklarının 2019 Yılına Ait Genel Yatırım ve Finansman Programında Değişiklik Yapılmasına İlişkin Karar" başlığı ile yayımlanan kararda Türkiye Taş Kömürü Kurumuna 1500 kişilik kadro ihdas edildi.

Resmi Gazete 'de yayımlanarak yürülüğe giren kararda şu ifadelere yer verildi:

MADDE I- Kamu iktisadi teşebbüsleri ve bağlı ortaklıklarının 2019 yılına ait Genel Yatınnı ve Finansman Programının tespitine ilişkin 16/10/2018 tarihli ve 186 sayılı Cumhurbaşkanı Kararının eki Kararın 4 fuarı maddesine aşağıdaki fikra eklenmiştir.

"(7) Birinci fıkra hükümleri saklı kalmak kaydıyla, Türkiye Taşkömürü Kunımunda, son yıllarda ayrılan nitelikli personel açığuun kapatılabilmesini tanıktan, 1.500 adet pano ayak üretim işçisi istihdammda Kurum Yönetim Kurulu yctkilidir. Söz konusu işçilerin alımına ilişkin takvim ile usul ve esasları belirlemeye Hazine ve Maliye Bakanlığı yetkilidir."

MADDE 2- Bu Karar yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3. Bu Karar hükümlerini Hazine ve Maliye Bakanı yürüttür.

İLAN NE ZAMAN YAYIMLANACAK?

TTK için alınacak 1500 işçi alım ilanı önümüzdeki günlerde yayımlanacak. TTK Genel Müdürü Kazım Eroğlu, "çalışmaların sonuna geldik, ilan her an yayımlanabilir" açıklaması yapmıştı.

KPSSCAFE.COM.TR | ANKARA

10 Ara 2018 - 09:04 - Kamu



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

01

Muhammed - Maden mühendisiyim. Mühendis alımı yok mu ?

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 10 Aralık 09:04


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler