Taşeron İşçilerin Kadroya Geçiş Süreçleri Unutuldu Mu?

Taşeron işçilerin kadroya geçirilip, kamu personeli olarak nitelendirilecekleri süreç üzerinden epey zaman geçti. EKK kurulu, Başkanlık sistemine ilişkin tartışmalar derken; taşeron işçilerinin kadroya geçiş sürecinin unutulduğu ve önemsenmediği ifade ediliyor. İşte taşron işçilerinin düşünceleri ve sosyal medyaya yansıyanlar...

720 bin civarındaki taşeron işçisinin kadroya geçiş süreciyle alakalı verilen sözün unutulduğu ifade eden taşeron işçileri, sosyal medya platformları üzerinden tepkilerini dile getirmeye devam ederlerken; taşerona kadro sürecinin önemsenmediğini de ifade ediyorlar. Kendi aralarında bir taşeron işçi meclisi dahi kurmayı amaçlayan işçiler, özellikle milletvekillerini ziyaret etmeyi amaçlıyorlar.

Taşeron işçilerin sosyal medya platformlarında dile getirdikleri konunun başında 657' nin üzerinde yapılacak değişiklikler yer alırken; taşeron işçilerin kadroya geçişleri sürecinde ifade edilenlerin ve şuanda tasarlananların uyuşmadığını aktarıyorlar. Yaptıkları açıklamalarda ve platformlar üzerinden gönderdikleri düşüncelerinde; düzenlemelerin farklı boyuta taşındığını, taşeron işçiliği dahi aratacak başka bir özelleştirme yöntemi olduğunu ifade ediyorlar. Bu özelleştirme yönteminin de daha önceden kendilerine verilen söz olmadığını aktaran işçiler, taşeron işçilerinin kadro hayaline kavuşacağı günü beklediklerini ifade ediyorlar.

Bekleyiş konusundaki heves ve ümitlerini kaybettiklerini vurgulayan taşeron işçiler, süreçle alakalı bir umut ışığına ihtiyaç duyduklarını da belirtiyorlar.

Yoğun olarak Facebook ve Twitter üzerinden tepkilerini bizlere ulaştıran taşeron işçiler, hashtag ve mesaj atma işlemlerini topluca uygulayarak, gündeme gelmeyi umut ediyorlar.

kpsscafe.com.tr | ÖZEL HABER

04 Ara 2016 - 16:11 - Kamu



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

03

Taşeron - Allah onları bildiği gibi yapsın başkada bir şey demiyorum

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 04 Aralık 16:11
02

Yazıklar Olsun - kendi çıkarları söz konusu oldu mu bir gece yasa çıkarırlar ama işçiye geldi mi ellerinden mevcut haklarını almak için bir gece yasa çıkarırlar sadece...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 04 Aralık 16:11


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler