Sosyal Güvenlik Kurumu 2.5 Milyar Liralık Ek İkramiye Ödemesinde Mesleki Dağılımları Açıkladı

İşte vatandaşların beklediği açıklama geldi. Geçtiğimiz günlerde SGK'dan gelen açıklamayı sizlere aktarmış, ek ikramiye hakkındaki tüm ayrıntıları sizlerin erişimine açmıştık. Şimdi ise SGK ödemelerin mesleklere göre dağılımlarını açıkladı. İşte o rakamlar...

Sosyal Güvenlik Kurumu 2.5 Milyar Liralık Ek İkramiye Ödemesinde Mesleki Dağılımları Açıkladı
Haber albümü için resme tıklayın

Sosyal Güvenlik Kurumu EK İkramiye Ödemesinde Mesleki Dağılımları Açıkladı

8 Ocak 2017 tarihinde, ilgili kanunda yapılan güncelleme çerçevesinde 7 Ocak 2015 tarihinden önce maaş bağlanan memurlara 30 yılın üzerindeki hizmetleri karşılığında emekli ikramiyesi ödeneceği daha önce açıklanmıştı.

Fakat mesleklere göre dağılım hakkında bir bilgilendirme yapılmamıştı. 22 Mart 2017 tarihinde gelen SGK açıklaması ardından 24 Mart 2017 tarihinde bir açıklama daha geldi.

Ek ikramiyeler hakkındaki detayların ayrıntılı olarak netleştiği açıklamanın ardından mesleklere göre ödeme dağılımları kamuoyunun erişimine açıldı. Sosyal Güvenlik Kurumu EK İKRAMİYE ÖDEMELERİ toplamda 2.5 milyarı bulacak. Resmi Gazete'de yayımlanan  SGK ek ikramiye ödeme yasası dahilinde ek ikramiye için son başvuru tarihi 26 Ocak 2018 olarak kamuoyuna açıklandı.

22 Mart 2017 tarihinde yapılan ek ikramiye hesaplaması hakkındaki açıklama şu şekilde olmuştu;
Emekli olunduğu tarihte geçerli olan katsayılara göre 1 tam yıl için hesaplanan emekli ikramiyesi tutarı ekli tabloda gösterilmiştir. Ancak, her tam hizmet yılı için ödenecek ikramiye tutarının bir yıllık tutarı 50 Türk lirasının, ödenecek toplam ikramiye tutarı ise 100 Türk lirasının altında olamayacak şekilde emekli ikramiyeleri ödenecektir. Buna göre, 1994 yılı Mart ayı içerisinde emekli olan ve 37 yıl 9 aylık hizmeti üzerinden emekli aylığı bağlanan bir şube müdürüne (7) tam hizmet yılı karşılığında ödenecek emekli ikramiyesi, emekli olduğu tarihteki katsayılara göre 70,77 TL (10,11 x 7) olmakla birlikte, her yılına ödenecek ikramiye 50 TL'den az olmayacağından emeklimize ödenecek ikramiye tutarı 350 TL olacaktır.

Diğer taraftan, 2006 yılı Eylül ayında emekli aylığı bağlanan aynı durumdaki emeklimize ödenecek emekli ikramiyesi ise 7.317,17 TL (1.045,31 x 7) tutarında olacaktır. İkramiye tutarının üst sınırı 7 bin 500 lira olarak belirlenmiş olup, 7 bin 500 Türk Lirası üzerindeki tutar ilk ödeme tarihinden itibaren hesaplanacak kanuni faiziyle birlikte 2018 yılı Mart ayı içerisinde ödenecektir. Emekli ve hak sahipleri, ödeme bilgileri ile ikramiyeye esas alınan hizmet bilgilerini www.turkiye.gov.tr adresinden öğrenebileceklerdir"

Sosyal Güvenlik Kurumu'nun açıklamasının tamamı için lütfen TIKLAYINIZ.

Sosyal Güvenlik Kurumu'nun yeni açıkladığı mesleklere göre dağılım durumu ise bu şekilde listelendi;

Sosyal Güvenlik Kurumu ek ikramiye hespaları yıla göre belirlenecek olup, daha detaylı bilgi için KPSS CAFE'yi takip edebilirsiniz.

Sizler için hazırladığımız kolay erişim imkanları olan;

Grubumuza katılmak için --->tıklayınız   

En hızlı erişim imkanları ve ios uygulamamız ----> tıklayınız 

android uygulamamız ---->>> tıklayınız
kpsscafe.com.tr|ANKARA

24 Mar 2017 - 19:38 - Kamu



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler