Resmi Gazetede Yayımlandı: Biyometrik Kimlik, Meslek Liselerinden Üniversiteye Giriş ve Daha Fazlası!

Milli Eğitim Bakanlığı Teşkilat ve görevlerinde değişiklik yapılmasını ifade eden kanun Resmi Gazetede yayımlandı. Kanun kapsamında ders takibi mümkün olmayan engelli bireylerin biyometrik kimlik kullanarak veya kameralı görüntüleme sistemi ne ilişkin esaslar ile yürütülmesi ifade edildi. İşte yayımlanan kanun ve biyometrik kullanımına ilişkin detaylar...

09.12.2016 tarihli Resmi Gazete' de Millî Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun yayımlandı. Yayımlanan kanun kapsamında, daha önceden çıkarılmış olan KHK üzerinde değişiklik yapılacağı ifade edilmekte, bu değişikliklere ilişkin bilgilendirme ve düzenlemeler de bahsi geçen kanunla aktarılmaktadır.

Yayımlanan kanun kapsamında bazı önemli değişiklikler Milli Eğitim Bakanlığının teşkilat ve görevlerine ilişkin uygulanmış durumda. Bu değişikliklerden bazıları aşağıda yer almaktadır.

BİYOMETRİK KİMLİK KULLANIMI

Engelli bireylerin özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerine kayıt veya kabul işlemleri ve ders takibi mümkün olmayan engelli personellerin yapılacak tüm işlemleri veya ders takip işlemlerinin biyometrik kimlik/görüntüleme sistemleri kullanılarak yapılması aktarılmış, usul ve esasları da ilgili yönetmelik nezdinde duyurulmuştur.

YURTDIŞINA GİDEN ÖĞRENCİLERE VE BAKMAKLA YÜKÜMLÜ OLDUKLARI KİŞİLERE ÖDEME

Eğitim görmek maksatlı yurtdışına giden devlet memurları ve onların bakmakla yükümlü oldukları kişilere her ay düzenli olarak ödeme yapılacak olup, ilgili kanunla belirlenmiş tutarlarda ödemeler yapılacağı aktarılmıştır. Ayrıca bir kamu kurum ve ya kuruluşunda görev almaktayken, yurt dışına gönderilmesine karar verilen veya gerçekleşen kişilere, öğrenim süreleri boyunca bağlı bulundukları kurum tarafından aylıksız izin verilecektir.

MESLEK LİSELERİNİN BÖLÜMLERİNE DENK ÜNİVERSİTE BÖLÜMÜNE GEÇMESİ

Meslek lisesinde okumaktayken, üniversiteye girişlerde bölümleriyle bağlantılı, ilişkili olduğu tespit edilen ve bölüm içi geçiş olarak aktarılabilen bölümlerde; merkezi sınavdan almış oldukları puanlarda, ilgili fıkranın b bendine göre hesaplanan ortaöğretim başarı puanı ve YÖK tarafından hesaplanacak kat sayı puanı eklenecektir.

FATİH PROJESİ

İhale işlemlerine ilişkin olarak düzenlenen  İhale Kanununda Fatih Projesini kapsayan bir düzenleme de bulunuyor. Düzenleme kapsamında uygulanacak ihalelerde kullanılacak ek madde eklenmiş ve ek madde içerisinde; ihale işlemlerinin rekabete açık olarak yürütüleceği, e-içerik alt yapısının oluşturulması, tablet, bilgisayar gibi dökümanların sağlanması konusunda geliştirmeler yer alıyor.

kpsscafe.com.tr | KONYA

09 Ara 2016 - 10:00 - Kamu



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler