O İlde Memurların Çalışma Saatleri Değişti

Kamu kurum ve Kuruluşlarındaki mesai başlangıç ve bitiş saatleri 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu 100. maddesi gereğince Yozgat'ın yeni Valisi Kadir Çakır tarafından değiştirildi.

Kamu kurum ve Kuruluşlarındaki mesai başlangıç ve bitiş saatleri 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu 100. maddesi gereğince Yozgat'ın yeni Valisi Kadir Çakır tarafından değiştirildi.

Memurların çalıştıkları kuruma göre günlük mesai saatleri değişkenlik gösterebilir. Kuruma göre çıkarılacak özel kanun ya da yönetmelikle kurumların ve hizmetlerin özellikleri dikkate alınmak suretiyle farklı çalışma süreleri belirlenebilir. Genelde haftalık tatiller için hafta sonları belirlenir. Çünkü birçok kurum cumartesi pazar kapalıdır. Yurt dışı kuruluşlarda hizmetin gerektirdiği hallerde, hafta tatilini Cumartesi ve Pazardan başka günler olarak da tespit edebilir.

Yozgat'ta kamu hizmetinde çalışan memurların yeni çalışma saatleri ile ilgili Valilik'ten yapılan resmi açıklama şöyle;

İlimiz merkez ve ilçelerindeki kamu kurum ve kuruluşlarında mesai saatleri 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 100. Maddesi gereğince, 19/11/2018 tarihinden itibaren aşağıda belirtilen şekilde uygulanacaktır.

MESAİ SAATLERİ

Sabah  : 08.30 – 12.30

Öğle     : 13.30 – 17.30

KPSSCAFE.COM.TR | ANKARA

20 Kas 2018 - 14:15 - Kamu



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler