Memurun İş Güvencesinin Kalkması Doğru Mu?

Kamu personeli formu ile ilgili tartışmalar devam ediyor. Peki sizce memurların iş güvencesinin kaldırılması doğru mu?

Memurun İş Güvencesinin Kalkması Doğru Mu?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun Kamu personeli reformu açıklamaları bir kesim tarafından olumlu bulunurken, bir kesim tarafındansa eleştirilere neden oldu. Yapılacak reformla birlikte memurlarda performans sistemi uygulanacak ve başarısız memurlar görevden alınabilecek. Peki bu uygulama doğru olur mu? Memurluk milyonlarca insanın hayali durumunda. Özel sektördeki işsizlik sıkıntısı , sürekli kovulma korkusu ve daha da fazlası memurlar için pek geçerli değil, lakin bu durum onların sıkıntısı olmadığı anlamına da gelmiyor. Memurluk aslında tapulu mal değildir, babadan oğula geçen bir düzen de değildir.  Sınavlara girilir, mülakatlardan geçilir, nitelik ölçülür , güvenlik soruşturmaları ve daha da fazlası cabası. Tabi bunlar sırasında bir takım dayı , amca ilişkileri olduğu da öne sürülüyor. Onlar kastediliyorsa , memurları değil, personel alımlarında niteliksiz , beceriksiz adamları işe aldığı öne sürülen kişilerin güvenceleriyle oynamak daha doğru olmaz mı?

O yüzden Sn. Bakanın bu açıklamaları sendikalar tarafından yanlış bulunuyor. Memurlara verilen hakların geri alınması 'Verilen Hak Geri Alınmaz' ilkesine yanlış olacağından dolayı, hali hazırdaki memurların iş güvencesiyle oynanması yerine  nitelikli personel alımı yapılması en doğru karar olacaktır.  O Yüzdendir ki personel alımlarında dikkatli davranılması gerektiğini bir çok kesim vurguluyor. Çünkü nitelikli olduğundan emin olunmadan alınan personel her zaman sorun çıkaracaktır.

Peki siz memurların iş güvencesinin kaldırılması konusunda ne düşünüyorsunuz?

KPSSCAFE.COM.TR - ANKARA

22 Şub 2017 - 18:06 - Kamu



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

05

Bozdoğan - Memurların işten çıkarılmaları amirine bırakılmamalı.Onu atan amir ne kadar liyakatli?Unutma,uyan millet! Fetöcüler de kurumlarda amir,müdürdü.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Şubat 18:06
04

Azapertlee - Ya arkadaş yarına çıkmanın garantisi yok..Özel sektörde essek gibi çalıştırılıp 1saat sonrasinin yada işler azaldı denilip en önce işçinin hakkının yendiği bir sistemde benim paramla yan gelip yatan insana neden iş garantisi olsun..Millet bitarafini yirtiyor memur olabilmek için..Nedenine???

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Şubat 18:06
02

Ahmet aksoy - Cok dogru aksama kadar yatisdalar o maasi hic biri haketmiyor. Salla kafayı al maasi işi bitsinnm

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Şubat 18:06
01

Zeki Tetik - Bence doğru bir karar değil. Tabiki işini yapmayan rüşvet zimmet evrakta sahtecilik ve görevini çıkarları için görevini kötüye kullanmak tabiki meslekten atılsın ama her yetkiyi kurum amirlerine verirsen bazı kurum amirleri zıt gittiği ve çıkarlarına engel olan memuru işten atabilir buda adaletli bir uygulama değildir çünkü sonuçta amirlerde birer memurdur

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Şubat 18:06


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler