Memur Olmak İsteyenler Dikkat! Mülakatlar Hakkında Bilgilendirme

Kamu kurum ve kuruluşlarına memur alımı yapılırken sözlü mülakat süreci aktif olarak uygulanmaya devam edecek. Memur olmak isteyenler, memur adayları mülakatlar hakkında bunları mutlaka bilmeliler...

KPSS 2016/2 tercih sonuçlarının açıklanmasıyla beraber, memur adayları artık açıktan memur alımı yapan kurumları takip etmeye başladılar. Çok sayıda kuruma açıktan memur alımı yapılırken, adaylara sözlü mülakat işlemleri de uygulanmaya devam ediyor.

Memur alımlarından ilk siz haberdar olmak için > TIKLAYINIZ

Memur adayları ve yardımlaşma grubumuza ücretsiz katılmak için > TIKLAYINIZ

Tüm kurumlarda geçerliliğini koruyan mülakat süresince, adayların bilgi ve birikimlerinin yanı sıra, muhakeme yetenekleri, ifade yetenekleri, güncel olaylar hakkında bilgisi, ülke durumuna yönelik bilgisi, yaşanılan olaylara bakış açısı ve yorumlayabilme kabiliyeti gibi bir çok başlığı test edecek sorular yöneltilecek.

Ayrıca başvurulan pozisyona yönelik tarihi bilgiler, gelecekte muhtemel süreçler ve yaşanabilecekler üzerinde de ne denli düşünebildiği konusunda geniş çaplı sorular yöneltilebilir.

Bahsi geçen konu başlıkları üzerinden, adayların mümkün mertebe tüm sorular doğru ve kesin ifadelerle yanıt vermesi gerekli görülmektedir. Ancak size bilmediğiniz bir konu veya süreç hakkında soru yöneltildiğinde, bunun cevabı asla " Bilmiyorum. " olmamalı.

Bu tür durumlarda adaylar, " Şuan hatırlayamadım. " , " Geçtiğimiz günlerde şöyle olmuştu..." varyasyonunda cevaplar verirse faydalı çıkacaklardır. Öyle ki bu durum, gündemi veya süreci takip ettiğinizi kanıtlayacaktır. Böylelikle o sorudan eksi puan almak yerine, az da olsa bir bilgi aktarımında bulunduğunuz için puan almak mümkün olacaktır.

kpsscafe.com.tr | ANKARA

14 Oca 2017 - 19:22 - Kamu



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler