Memur Alımlarında Güvenlik Soruşturması Nedir?

Kamuya yapılacak memur alımlarında adaylarda aranan güvenlik soruşturması olumlu sonuçlanmak ifadesi ne anlama gelir, adayların güvenlik soruşturması hakkında bilmesi gerekenler nelerdir? İşte tüm detaylarıyla güvenlik soruşturması ifadesi...

Kamuya yapılacak memur alımları için gerek KPSS 2016/2 tercihlerinde, gerekse açıktan memur alımlarının yapıldığı ilanlarda yer alan bir ibare var. " Güvenlik soruşturması olumlu sonuçlanmak " ifadesi, size doldurtulacak bir form aracılığıyla veya, T.C kimlik ve ikamet bilgilerinizle beraber; güvenlik güçleri tarafından yapılacak soruşturmaların, problemsiz çıkması halinde devlet memuru olabileceğinizin ifade edilme şeklidir.

Şöyle ki, kamuda 15 Temmuz FETÖ darbe girişiminin ardından ekstra önem kazanan bu durum, güvenlik güçlerinin yaşadığınız mahalle, komşularınız, komşuluk ilişkileriniz, daha önce herhangi bir suça karışmış veya hüküm almış olmanız, kötü şöhretli kişi olarak tanınıp tanınmadığınız şeklindeki bilgileri toplamaya yöneliktir.

Kamuda sadakat ve liyakatin öneminin vurgulandığı şu dönemde; memur adaylarının " Güvenlik soruşturması " şartı ile beraber; herhangi bir terör örgütü ile bağlantısının olup olmadığı, bu bağlantılarla isminin anılıp alınmadığı, kamu zararına herhangi bir faaliyette bulunup bulunulmadığı ve ülkenin bölünmez bütünlüğüne yönelik bir girişimde yer alınıp alınmadığını öğrenmek amacıyla uygulanmaktadır.

Buradan hareketle memur adaylarının bu noktada karmaşa yaşamasına yer bulunmamaktadır. Kamuya memur olarak atanmak isteyen her vatandaşın, zorunlu olarak tabi tutulduğu bir prosedür ve adayların da herhangi bir işlem yapmasını, takip etmesini gerektirmez. Size sunulan başvuru formu, doğru ve net bilgilerle doldurulur; kamu kurumları da güvenlik güçleri ve adli kolları aracılığıyla bu bilgileri araştırır, teyit eder, farklı olan durumlar varsa ortaya çıkarır ve kişinin kamuda memur olup olamayacağına karar verir.

Daha fazla bilgi alın.

KPSS CAFE mobil uygulamamızı indirerek, Facebook grubumuza katılarak memur alım süreçlerine ve başvurularına ilişkin tüm bilgilerden anında haberdar olabilirsiniz.

Uygulamayı indirmek için > TIKLAYINIZ

Facebook memur grubumuza katılmak için > TIKLAYINIZ

kpsscafe.com.tr | ANKARA

02 Oca 2017 - 15:34 - Kamu



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

01

Ahmet - Fetö zihniyetinin devamı. Kendilerinden olmayını kamuda dışlayarak devlet içindd yeni tehlikeli ve oluşumlara zemin hazırlar.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 02 Ocak 15:34


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler