Kültür ve Turizm Bakanlığı 400 Memur Alımı Sonuçları Açıklandı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın 400 memur alımı için gerçekleştirdiği sözlü sınavlara dair sonuçlar açıklandı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı 400 Memur Alımı Sonuçları Açıklandı!
 

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın 400 sözleşmeli personel alımı için gerçekleştirdiği mülakat sonuçları açıklandı. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın resmi internet sitesinden "SÖZLEŞMELİ PERSONEL MÜLAKAT SONUÇLARI (KÜTÜPHANECİ,ARKEOLOG,MÜZE ARAŞTIRMACISI)" başlığı atlında yapılan duyuruda sınav sonuçlarına göre başarılı olan kütüphaneci, arkeolog ve müze araştırmacılarının listesi yayımlandı.  Söz konusu duyuru şu şekilde ; "

6/6/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile kabul edilen Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların “Yeniden Hizmete Alınma” başlıklı Ek 1 inci maddesinde; “Sözleşmeli personelin, hizmet sözleşmesi esaslarına aykırı hareket etmesi nedeniyle kurumlarınca sözleşmesinin feshedilmesi veya sözleşme dönemi içinde sözleşmeyi tek taraflı feshetmesi halinde, fesih tarihinden itibaren bir yıl geçmedikçe kamu kurum ve kuruluşlarının sözleşmeli personel pozisyonlarında yeniden istihdam edilemez.

Sözleşmesini; 

a)      Kısmi zamanlı veya proje süresi ile sınırlı çalışanlardan,

b)      Ek 4 üncü madde çerçevesinde unvan değişikliği yapanlardan,

Eş veya sağlık durumu nedeniyle yer değişikliği talebinde bulunmakla beraber; geçiş yapacağı hizmet birimi bulunmaması, birim bulunmakla beraber o birimde aynı unvan ve niteliği haiz boş pozisyon bulunmaması veya en az bir yıllık fiili çalışma şartını karşılayamaması nedenlerinden herhangi birine bağlı olarak, Ek 3 üncü maddenin (b) veya (c) bendi hükmü kendilerine uygulanamayanlardan, tek taraflı feshedenler,  bir yıllık süre şartına tabi tutulmadan yeniden istihdam edilebilirler.” hükmü yer almıştır.

Buna göre; Bakanlığımız sözleşmeli Kütüphaneci, Arkeolog, Müze Araştırmacısı pozisyonlarına atanmak amacıyla başvuran ve KPSS puan sıralaması sonucu sözlü sınava katılarak başarılı olan adayların durumlarını yukarıdaki açıklamaya göre yeniden değerlendirmeleri, durumları yukarıda belirtilen madde kapsamına girenlerin bu hususu aşağıda yer alan atamaya esas evraklarını getirirken ya da süresi içinde posta ile veya kargo aracılığıyla gönderirken bir dilekçe ile belirtmeleri gerekmektedir.

(Maddede geçen 6/6/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararının Ek 3 üncü maddesinin (b) ve (c) bentleri ile Ek 4 üncü maddesi aşağıda yer almıştır.

Ek Madde 3 – b) Personelin eş durumuna bağlı kurum içi yer değişikliği talebi; vizeli olduğu birimde fiilen en az bir yıl çalışmış olması, geçiş yapacağı hizmet biriminde aynı unvan ve niteliği haiz boş pozisyon bulunması ve kamu personeli olan eşin, kurum içi görev yeri değişikliği mümkün olmayan veya mevzuatı uyarınca zorunlu yer değiştirmeye tabi tutulan bir görevde bulunması kaydıyla yerine getirilebilir.

           c) Sağlık sebebine bağlı kurum içi yer değişikliği talebi; mazeret süresince geçerli olmak üzere, personelin geçiş yapacağı hizmet biriminde aynı unvan ve niteliği haiz boş pozisyon bulunması, pozisyonunun bulunduğu ildeki Devlet ve üniversite hastanesinde kendisi, eşi ve çocukları ile mevzuat uyarınca bakmakla yükümlü olduğu ana ve babasının hastalığının tedavisinin mümkün olmadığına ilişkin sağlık kurulu raporunu kuruma ibraz etmesi halinde yerine getirilebilir. Sağlık mazeretinin sona ermesi durumunda, eski pozisyonun bulunduğu il sınırları içerisindeki aynı unvan ve niteliği haiz boş pozisyona yeniden atama yapılır.

Ek Madde 4 – Sözleşmeli personelin, unvan değişikliği suretiyle atamasının yapılacağı pozisyon için öngörülen ilk defa hizmete alınma prosedürüne riayet edilmesi kaydıyla, unvan değişikliği mümkündür.)

Kütüphaneci pozisyon unvanı için 20-25/03/2017, Arkeolog ve Müze Araştırmacısı pozisyon unvanları için de 20-22/03/2017 tarihlerinde yapılan sözlü sınavda başarılı olan, pozisyon sayısı dikkate alınarak, asıl ve yedek olarak sıralamaya girenler pozisyon unvanları itibariyle aşağıda yer almıştır. Sözlü sınavda başarılı olan (asıl) adayların aşağıda belirtilen belgeleri en geç 15/05/2017 tarihi mesai bitimine kadar Kültür ve Turizm Bakanlığı Personel Dairesi Başkanlığı Muhsin Yazıcıoğlu Cad.No:50 Balgat/ANKARA adresine getirerek şahsen müracaat etmeleri gerekmektedir. Posta yoluyla yapılan başvurularda aşağıda belirtilen belgeleri ve dilekçenin son başvuru tarihi  (15/05/2017) mesai saati bitimine kadar Bakanlık Genel Evrak birimine ulaşması gerekir. Postadaki gecikme nedeniyle son başvuru tarihinden sonra Bakanlık Genel Evrak birimine ulaşan başvurular işleme konulmayacaktır. Belirtilen tarihe kadar yapılmayan ya da eksik evrakla yapılan başvurular işleme alınmayacak ve bu adayların atamaları yapılmayacaktır. Sınav sonuçlarına, 02/05/2017 tarihine kadar Personel Dairesi Başkanlığı hitaplı bir dilekçeyle, gerekçesine de yer verilmek suretiyle, itiraz edilebilecektir. Belgelerin son altı ay içerisinde alınmış olması gerekmektedir. Ayrıca adreslere tebligat yapılmayacaktır. Yerleştirildikleri halde atama için öngörülen niteliklerden herhangi birisine sahip olmadığı anlaşılan adayların atamaları yapılmayacaktır.

Talep edilen belgeler ve kazananların listesi için TIKLAYINIZ

KPSSCAFE.COM.TR - ANKARA

25 Nis 2017 - 09:21 - Kamu



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler