Kolluk Güçlerine Yeni Sistem: 20 Puan Alan Meslekten Atılacak

Yürürlüğe giren KHK kapsamında, kolluk güçlerine yeni puanlama sistemi getirildi. Bu sistemde, 20 ceza puanı alan kolluk kuvvetleri meslek atılacaklar...

Resmi Gazete' de yayımlanan KHK lar ile birlikte, kamu personellerine, güvenlik kuvvetlerine yönelik önemli düzenlemeler gündeme geldi. Bu düzenlemelerde devlet memurluğundan çıkarılma cezası ön plana çıkarken, haksız yere ihraç edilenlerin temiz kağıdı alarak görevine geri dönebilmesinin de önü açıldı.

Özellikle haksız yere ihraç edilmiş, göreve iade edilmeyi bekleyen kişilere yönelik önemli bir düzenleme olan bu sistemi de OHAL İnceleme Komisyonu yürütecek. Ancak görevine devam etmekte olan güvenlik güçlerine yönelik de, ciddi bir düzenleme söz konusu.

Güvenlik güçlerinin devlet memurluğundan çıkarılma cezasında da puanlama sistemi aktif rol oynayacak. Güvenlik güçlerinin bu cezayla karşılaşmamaları için, 20 ceza puanını doldurmamaları gerekli görülecek. Bir yıllık süre boyunca, 20 ceza puanına ulaşmış güvenlik kuvvetleri de meslekten atılacaklar.

Ayrıca haksız yere ihraç edilmiş personeller de, temiz kağıdı alarak görevlerine iade edilebilecekler. Ancak önceki kurumlarına geri dönemeyecek, farklı bir kuruma yerleştirilecekler... Tüm memur haberleri ve memur alım ilanlarına erişim sağlamak için KPSS CAFE mobil uygulamamızı Android ve iOS marketler üzerinden ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

İndirmek için > TIKLAYINIZ

kpsscafe.com.tr | KONYA

24 Oca 2017 - 11:07 - Kamu



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler