Kırklareli ASDEP Hakkında Çıkan Asılsız Haberler Hakkında Açıklama Yayımlandı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından Kırklareli ASDEP hakkında çıkan asılsız haberler hakkında bir açıklama yayımlandı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından Kırklareli ASDEP hakkında çıkan asılsız haberler hakkında bir açıklama yayımlandı.  

Açıklama Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının resmi internet sitesinde Basın Açıklamaları bölümünde yayımlandı. Yayımlanan açıklama da Kırklareli ASDEP hakkında çıkan haberlerin asılsız olduğu belirtildi. 

Açıklamaya göre;

Kırklareli ASDEP mülakatına ilişkin olarak çıkan ‘tamamen asılsız’ haberler üzerine, mülakata giren, kazanan veya kazanamayan vatandaşlarımızın hukukuna gösterilen saygı gereği aşağıdaki açıklamanın yapılmasına gerek duyulmuştur:

Kırklareli İl Müdürlüğü’ne ASDEP kapsamında personel alımı için 56 kişi başvuruda bulunmuştur. Bilindiği gibi yapılan mülakatlarda adayların KPSS puanları ve mesleklerine göre sınıflandırmalar baz alınmıştır. Kırklareli iline 6 personel alınacağı ve bunun için alınacak personel sayısının dört katı yani 24 kişilik liste KPSS sonuçlarına göre oluşturulmuştur.  Hiçbir adayın mağdur olmaması için asil ve yedek davet listesi Kırklareli İl Müdürlüğünün internet sayfasında yayınlanmış olup aynı zamanda mülakata katılacak bütün adaylar telefonla aranarak bilgilendirilmiştir.

Görüşmeler sonrası asil listeden 6, yedek listeden ise 2 isim kendi istekleri veya mazeretleri nedeniyle mülakata katılamayacaklarını bildirmişlerdir. Ve bu durum tutanakla tespit edilmiştir. Bunun üzerine Kırklareli İl Müdürlüğümüz tarafından mülakata katılamayacakların yerine yedek listeden 8 kişi çağrılmış ve bu isimler Kırklareli İl Müdürlüğünün internet sayfasında 10 Haziran 2016 tarihinde duyurulmuştur. Daha sonra 13 Haziran 2016 Pazartesi günü adaylar KPSS puanları ve mezun oldukları bölümlere göre mülakata çağrılarak ilgili komisyon tarafından mülakatları gerçekleştirilmiştir.  Sınav sonuçları 17 Haziran 2016 Cuma günü Kırklareli İl Müdürlüğümüzün internet sayfasında kamuoyuyla paylaşılmıştır.

 

Söz konusu haberde iddia edildiği gibi işe alınan 2 personelin isminin listede olmadığı iddiası gerçeği yansıtmamaktadır. Mülakat listesindeki 8 kişinin mülakata katılamayacaklarını bildirmesi üzerine KPSS puanları esas alınarak en yüksek puandan aşağıya doğru belirlenen ve yedek listede bulunan isimler, asil mülakat listesine mazeretlilerin yerine dahil edilmiştir. Dolayısıyla Kırklareli İl Müdürlüğü tarafından mülakatları yapılan personelle ilgili olarak iddia edilen “Listede adları yoktu” haberi tamamen asılsız ve kamuoyunu yanlış yönlendirmeye yöneliktir.

Kpsscafe.com.tr / ANKARA

22 Haz 2016 - 22:28 - Kamu



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler