KHK ile İhraç Edilen Memurları İlgilendiren Emsal Karar: Mahkeme Hukuka Aykırı Dedi

OHAL kapsamında yayımlanan Kanun Hükmünde Kararname ile kamudaki görevinden ihraç edilen bir kişinin, Bölge İdare Mahkemesine yaptığı başvurusu sonuçlandı. Mahkeme KHK ihracı hukuka aykırı buldu.

KHK ile İhraç Edilen Memurları İlgilendiren Emsal Karar: Mahkeme Hukuka Aykırı Dedi
Haber albümü için resme tıklayın

KHK ile kamudan ihraç edilen yüz binlerce kişiyi yakından ilgilendiren karar !

667 sayılı KHK ile ihraç edilen bir personelin açtığı davada İdare Mahkemesi sürpriz bir karara imza attı. 667 sayılı KHK'ya dayanarak terör örgütleriyle irtibatlı olduğu iddiasıyla SPK'daki kamu görevinden çıkarılan uzman İdare Mahkemesi'ne başvurdu ve kararın iptali için dava açtı.

İdare Mahkemesi, kamu görevine son verilen uzmanın, herhangi bir terör örgütü ile irtibatının bulunup bulunmadığını, savcılık, TMSF ve Emniyet Genel Müdürlüğüne sordu. Gelen yazılarda, ihraç edilen uzmanın terör örgütleriyle irtibatlı olduğuna ilişkin hehangi bir bilgi ve belge sunulmadığı gibi savcılık da, davacı hakkında "FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan hakkında herhangi bir soruşturma olmadığını iletti. İdare Mahkemesi de söz konusu uzmanın kamu görevinden çıkarma kararının hukuka uygun bulunmadığını karar verdi.

ÖZLÜK HAKLARI İADE

Mahkeme tarafından verilen kararda şu ifadelere yer verildi: "Davacının terör örgütleriyle iltisakı yahut irtibatı olduğu yönünde herhangi bir somut verinin dava dosyasına sunulmadığı anlaşıldığından, görevinden çıkarılmasına ilşikin dava konusu işlemde hukuka uygunluk bulunmadığı sonucuna varılmaktadır. Hukuka aykırlığı saptanan işlem nedeniyle davacının yoksun kaldığı özlük hakları ile aylıklarının hesaplanarak yasal faizi ile birilkte davalı idarece davacıya ödenmesi gerekmektedir"

İdare Hukukçu Metin Günday, mahkemenin kararını vermeden önce, kurumlara yazı yazarak araştırma yaptırdığına dikkatleri çekti ve şu ifadeleri kullandı:

"İdare Mahkemeleri önüne gelen benzer davalarda kamudan ihraç edilen kişilerin durumlarını araştırmakla yükümlü olduğunu ortaya koymuştur. İdare Mahkmesi de bunu yapmıştır. Bu yönüyle emsal bir karardır."

KPSSCAFE.COM.TR  | ANKARA

29 Haz 2018 - 10:53 - Kamu



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

03

Cihat Kuruca - Zaman her şeyin ilacıdır. Kimsenin hakkı kimsede kalmaz.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Haziran 10:53
02

KARACA 2729 - Kararın esas ve karar nosuna ulaşabilir misiz...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Haziran 10:53


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler