Kamuya 60 Bin Kamu Personeli Alınacak! Kadrolar Nasıl Dağıtılacak?

2017 planlama takvimine ilişkin yapılan açıklamalarda; kamuda sadakat ve liyakate dayalı olarak alımların yapılacağı aktarılmış 60 bin kamu personelinin alınacağı ifade edilmişti. Kamuya yapılacak olan alımlarda bu kadrolar nasıl dağıtılacak, kaç kişi hangi kurum bünyesinde kamu personeli olacak? İşte tüm detaylarıyla 2017 yılı atamaları ve kadroları...

Hükümetin 2017 planları kapsamında kamuya 60 bin personelin alınacağı aktarılmıştı. Bu alımlarda da FETÖ ile ve diğer terör örgütleriyle mücadelede etkin rol oynayacak sadakat ve liyakat sistemi üzerine yoğunlaşılacağı ifade edildi. Sadakat ve liyakat sisteminin kurulmasında mülakat uygulamasına vurgu yapılmış, zorunlu kamu personeli alımları dışında diğer personel alımlarında cimri davranılacağına da dikkat çekilmişti.

Yapılan açıklamalar kapsamında da bazı kurumların bünyesine alınacak olan personel sayısı ifade edilmiş, kamuoyuna duyurulmuştu. Bu açıklamalarda Sağlık Bakanlığı bünyesine yapılacak alımlarda sayının hatrı sayılır bir rakam olarak aktarıldığı bilinirken, zaten zorunlu alımlar kategorisinde değerlendirildiğini de söylemek gerekiyor.

Sağlık Bakanlığı dışında zorunlu alım kategorisine giren bir diğer bakanlık ise Milli Eğitim Bakanlığı olarak ifade edildi. Ayrıca bu bakanlık dışında diğer zorunlu alım kategorisi olarak da kolluk kuvvetleri ve emniyet şeklinde aktarıldı. Kısacası 2017 yılı plan ve programları dahilinde sağlık, eğitim ve güvenlik alanlarında atamalar gerçekleştirilecek.

Yapılacak olan diğer tüm atamalarda cimri davranılacak. Ayrıca bu alımlarda da mülakata dayalı olarak gerçekleştirilen sadakat ve liyakat sistemi kullanılacak. Kamu personeli alımlarında belirtilen zorunlu alım kategorilerine yönelik alımlar dışında, adli personel olarak nitelendirilebilecek personellere yönelik alımlar yapılacağı da düşünülüyor.

kpsscafe | ÖZEL HABER

04 Ara 2016 - 11:20 - Kamu



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

01

işsiz iibfli - bu zamana kadar alınanlar da yalanmış mülakatlar kpss ösym hepsi yalanmış

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 04 Aralık 11:20


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler