Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Memur Personellerin Maaşları Ne Kadar?

2017 yılı kamuya personel alımlarında cimri davranılacak bir yıl olacak. Yoğun talebin olduğu kamu personeli alımları da söz konusu. Kamuda görev yapan memurlar ve diğer personeller ne kadar maaş alıyorlar? İşte tüm detaylarıyla kamu personelleri ve görevli diğer memurların maaşları...

Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Memur Personellerin Maaşları Ne Kadar?
Haber albümü için resme tıklayın

Kamu personeli olmak isteyen adaylar KPSS sınavlarına yoğun başvuru sağladılar. Özellikle kamudan ihraçların fazla olduğu şu dönemde, KPSS katılımları rekor düzeylere ulaştı. Kamudan ihraç edilenlerin yerine kamu personeli olma hayaliyle sınavlara katılım sağlayan adaylar, şuan için KPSS Ortaöğretim/Lise sonuçlarının açıklanmasını bekliyorlar. Yapılacak olan açıklama sonrasında da adaylar için tercih dönemi başlamış olacak. Elbette bu tercihler DPB tarafından belirtilen takvim çerçevesinde 21-30 Aralık 2016 tarihleri arasında yürütülecek.

Yoğun talebin ve ilginin olduğu kamu personeli sınavlarında, katılımcı adaylar memurların kamuda aldıkları maaşları, 2017 yılında seyredeceği fiyat düzeyini merak ediyorlar. Tüm bu sorulara cevap vermek amacıyla da aşağıya kamu personellerinin aldığı maaşları listeliyor olacağız. İşte kamu personellerinin aldıkları maaşlar...



Yukarıda da gösterildiği üzere kamuda memur statüstünde görev yapan bir personel, 9/1 derecesi üzerinden 2.564 Türk Lirası maaş alıyor. Aynı statüdeki ancak 13/1 derecedeki bir memurun maaşı ise 2.559 TL olarak ifade ediliyor. Yapılan personel alımlarında ilgili statüye başvuracak olan adaylar, 2017 yılı plan ve programları kapsamında da köklü değişimlere maruz kalınmadığı sürece hemen hemen aynı maaşı alacaklar.

Şuanda görev yapmakta olan polis memurları ise 8/1 derecesi üzerinden 3.645 TL maaş ödemesi almaktalar. Kamuda görevli hizmetlerin maaşları ise şuan 2.406 TL olarak aktarılıyor.

Haberdar olun!

Kamuya yapılacak tüm alımlardan ve diğer gelişmelerden anında haberdar olmak için KPSS CAFE mobil uygulamamızı indirebilirsiniz.

04 Ara 2016 - 16:37 - Kamu



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler