Flaş Haber: Yeni KHK Geliyor: Çok Sayıda Asker, Polis ve Memur İhraç Edilecek

Son dakika haberi: Devam eden OHAL kapsamında yeni bir KHK'nın geleceği ve yeni KHK ile çok sayıda memur, polis ve asker hakkında ihraç kararı verileceği belirtildi. İşte o iddia.

Flaş iddia: Alınan son bilgilere göre yeni bir Kanun Hükmünde Kararname'nin yayımlanma aşamasında olduğu ve bu yeni KHK ile TSK'dan çok sayıda ismin ihraç edileceği iddia edildi.

Sabah gazetesi yazarlarından Erkam Çoban'ın kaleme aldığı haberine göre, terör örgütü FETÖ'nün 15 Temmuz'daki hain darbe girişiminden sonra TSK'da gerçekleştirilen reform hızla devam ediyor. Haberde, önümüzdeki günlerde yayımlanacak yeni kanun hükmündeki kararname (KHK) ile 400 FETÖ şüphelisinin daha ordudan atılacağı iddia edildi. Haber 7'nin haberine göre ise operasyonun jandarmayı da kapsayabileceği belirtiliyor.

Erkam Çoban haberinde şu ifadelere yer verdi:

"FETÖ'nün 15 Temmuz'daki hain darbe girişiminden sonra Türk Silahlı Kuvvetleri'nde (TSK) gerçekleştirilen "reform" meyvesini vermeye başladı. FETÖ'cü askerlerin temizlenmesi ile başlayan sürecin ardından kurulan Milli Savunma Üniversitesi bünyesinde yeniden yapılandırılan Kara Harp Okulu, ilk mezunlarını önümüzdeki günlerde verecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımı ile gerçekleştirilmesi düşünülen törende, 868 teğmen diplomalarını alacak. Bu arada tezkere bırakan 258 asteğmenin de teğmen rütbesiyle göreve devam edeceği belirtildi.

HEDEF 6 BİN TEĞMEN: Milli Savunma Bakanlığı, 3 yılda TSK'ya 6 bin yeni teğmenin katılmasını hedefliyor. Astsubay hazırlama okullarından mezun olan bin 800 astsubay da önümüzdeki günlerde göreve başlamak için gün sayıyor.

TEMİZLİĞE DEVAM: Öte yandan önümüzdeki günlerde yayımlanacak yeni kanun hükmündeki kararname (KHK) ile de 400 FETÖ'cünün daha ordudan atılacağı öğrenildi."

Öte yandan açıkta bekleyen binlerce polis ve memur hakkında da nihai kararın yeni KHK ile verilmesi bekleniyor.

TÜM MEMUR ALIM İLANLARI İÇİN TIKLAYIN

150 BİN ÜYE ! MEMUR ADAYLARI BURADA! TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK MEMUR YARDIMLAŞMA GRUBUNA SENDE KATIL, AKLINDAKİ SORULARI SOR! KATILIM İÇİN TIKLAYIN

android uygulamamız ---->>> tıklayın

ios uygulamamız ----> tıklayın

Instagram hesabımız için-- >>> tıklayın

Kpsscfe.com.tr   | Ankara

20 Kas 2017 - 10:41 - Kamu



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler