FETÖ Militanları Kamuda En Çok Nerelere Sızdı? İşte Detaylar

Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkan Yardımcısı Şafak Ertan Çomaklı'dan FETÖ konusunda çok çarpıcı açıklamalar.

Polis Akademisi Başkan Yardımcısı: "FETÖ Kamuya 1980 Yılında Sızmaya Başladı"

Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkan Yardımcısı Şafak Ertan Çomaklı, TRT Haber'de katıldığı programda Fetullahçı Terör Örgütü'ne dair önemli açıklamalarda bulundu.

Polis Akademisi Başkan yardımcısı, Polis Akademisi ve Ordu'ya FETÖ'cülerin 1980 yılından itibaren sızmaya başladığını dile getirirken "Bunlar neden devlete sızmışlar bunu soruyoruz. Devletin gücünü alıp büyümek daha kolay. Parti kurup 81 ilde uğraşacaklarına burada kamuda belli bir güce ulaşınca daha rahat hareket ediyorlar. Örneğin, 1 hakim savcıyı yetiştirmek için 30 yıl beklemişler, bu durum onlar için ise 20 dakika gibi geliyor." dedi.  Çomaklı , FETÖ'nün kamusal alana sızdırdıkları elemanlarla birilikte faaliyet alanını genişlettiğini belirtirken "İstihbari ve operasyonel kurumlardaki etkinliklerinin güçlenmelerindeki en önemli rollerden biri olarak görülmeli" dedi.

Çomaklı: "Emniyet, Ordu ve İstihbarat gibi kurumlara çok aşırı yüklenmişler. Ekonomi kurumlarına da aşırı yüklenmişler çünkü ekonomi kurumları da ülke için çok önemlidir. Diğerleri ise onlar için militanlık düzeyinde kalmış çünkü diğer kurumlar gibi etkili değiller. " dedi. Kamudaki diğer kurumlardaki örgütlenmenin amacıyla ilgili de konuşan Polis Akademisi Başkan Yardımcısı : "Mesela Kalkınma Ajansları'nda ve yerel yönetimlerde, iktisadi alanlarla ilgili kurumlarda militanlarına mali yardım amaçlı kullanmışlar. Örneğin Kalkınma Ajans'larından destek almak için 30 dernek kurmuşlar ama hepsi kağıt üstü kurulmuş dernekler. Kalkınma Ajansı'ndan bu şekilde paraları militanlarına aktarmışlar." dedi.

KPSSCAFE.COM.TR - ANKARA

23 Mar 2017 - 16:12 - Kamu



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler