Fahrettin Yokuş 'KPSS Şartsız Memur Alımı ve Sözlü Mülakatlar' Hakkında Konuştu

Türkiye Kamu Sen Genel Teşkilatlandırma Sekreteri ve Türk Büro Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, memur alımı ve mülakatlar konusunda konuştu.

MEMURLAR CEBİNDEN YEMEYE BAŞLADI

 Türkiye Kamu-Sen Genel Teşkilatlandırma Sekreteri ve Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, 24 ile 25 Mart 2017 tarihleri arasında Gaziantep ve Adıyaman'da Türk Büro-Sen üyeleriyle biraraya geldi. Burada gündemdeki konulara ilişkin açıklamalarda bulunan Yokuş, memurların enflasyon rakamları karşısında ezildiğini söyledi. Yokuş: "Bildiğiniz gibi 2017 yılı için memurlara öngörülen zamlar ilk 6 ay için %3 ikinci 6 ay için ise %4’tür. 2017 yılı Ocak – Mart dönemi 3 aylık resmi enflasyon ise %3,27 olarak gerçekleşmiştir. Bunun anlamı memurlara öngörülen ilk 6 aylık zam, ilk 3 ayda erimiştir. Memurlar cebinden yemeye başlamıştır.

TEMMUZ'A KADAR BÖYLE GİDER...

Temmuz ayına kadar da maalesef böyle gidecektir. Hükümet yetkilileri, zam taleplerimize “Biz yetkili sendikayla mutabakata vardık. Farkları Temmuz ayında vereceğiz. Şimdi bir artış yapmamız söz konusu değil” dediler. Bu yıl Ağustos ayında 2018 ve 2019 yılları için tekrar toplu sözleşme masasına oturulacak. Eğer Malum-Sen yine yetkili olursa, elbette memurlar kaybetmeye devam edeceklerdir." dedi. Vergi dilimleri konusunu da sık sık gündeme getiren genel başkanlardan olan Yokuş: "Her yıl memurların tamamına yakını vergi dilimlerinin yüksekliği nedeniyle, yıl içinde bir üst vergi dilimine giriyor. Böyle olunca da ücretlerimiz düşüyor. Aldığımız maaşlara göre; %15 vergi kesilirken %20’ye, %20 kesilirken %27’ye çıkıyor. Böylece enflasyona da ezilmiş oluyoruz. Çünkü resmi enflasyon artışını net almıyoruz. Vergi dilimleri eksiltiyor" dedi.

Kamudaki görevde yükselme sınavlarına da değinen Fahrettin Yokuş, yakın zamanda yapılan düzenlemeyle birlikte GYS'deki sözlü sınav uygulamasını eleştirdi. Ve iptali için dava açıldığını hatırlattı.

SÖZLÜ SINAV NEYİN NESİDİR?

Yokuş: "Yazılıyı anladık da, sözlü neyin nesidir? Eskiden sadece yazılı sınav vardı. Başarı puanına göre herkes sırasıyla atanırdı. Şimdi neden sözlü sınavlar getirildi? TRT’ye spiker mi yapacaksınız? Hayır. Bu memurlar arasından neye göre seçim yapacaksınız? Yandaş seçimi, akraba seçimi ve partili seçimi… Allah’tan korkmuyor musunuz? Birini kazandırıp dört kişiye başarısız oldunuz, eski görevinize marş marş diyeceksiniz. Biz sözlü sınavların iptal edilmesi için dava açtık. Hukuki olarak mücadelemizi sürdüreceğiz." dedi.

KPSS 'SİZ MEMUR ALIMLARI KONUSU

Memur alımları konusunda da çeşitli açıklamalarda bulunan Türk Büro-Sen Başkanı :"Hükümet yetkilileri, ‘biz artık KPSS’siz öğretmen alacağız, polis alacağız’ diyorlar. Hatta merkezi yerleştirme olan “B grubu memurları sınavsız alacağız ve yerleştireceğiz” diyorlar. Açıkça diyorlar ki, biz yandaşlarımızı, candaşlarımızı Devlete alacağız. Diğerleri bu ülkenin çocuğu değil sanki? Zaten devlete taşeronları yandaşlardan alıyorsunuz. Sözlü sınavlarda her türlü kayırmacılığı ve adaletsizliği yapıyorsunuz. Şimdi de KPSS’ye gerek yok. Yani devleti, parti devletine dönüştüreceksiniz. Sizin adamınız olmayanlar “ağızlarıyla kuş tutsa devlete giremeyecek, memur olamayacak..!” Buna itiraz etmeyen insan olabilir mi?" dedi.

KPSSCAFE.COM.TR  - ANKARA

28 Mar 2017 - 14:20 - Kamu



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

02

Memur_aday - Helal olsun .gercekten hakli. Bian once bu yandasciliga son. Artik ozel sektorde bile parti kaydi olmayana is yok.. bu mu adalet bu mu esitlik..formalite sinav da yapmasinlar o zaman ...partiye gidip polis asker memur toplasinlar.. bi, neyiz ?secim ve particilik ayri bisey.. ama bu ulkede biz de variz.. yuksek puan alanlar neden mek verdi o zaman?neden para verip kpss ye girdik?2010 kpss hirsizligina 2010 magdurlarina cozum nerde ?2010 feto hirsizlarinin bos kadrosunu simdi de parti kanaliyla mi dolduracaklar.. emek hirsizligina hirsizlikla mi cevap verilrcek?demokrasi milleti issiz birakip kendilerine gebe birakip halkin zaafindan faydalanmak mi ?bu dunyanin bir de diger tarafi var ...hani adalet?esitlik nerde?

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 28 Mart 14:20
01

işsiz - Yandaşcılk adamcılık olduğu sürece bu ülkede işsizlik bitmez

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 28 Mart 14:20


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler