Erdoğan: "Artık İşçi, Memur, Esnaf Ayrımı Yok"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: " Artık işçi, memur , esnaf ayrımı yok, hepsi aynı hizmeti alabiliyor" dedi. Erdoğan SGK hizmet binaları açılış töreninde önemli değerlendirmelerde bulunuyor...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, SGK hizmet binalarının açılış töreninde konuşuyor. Erdoğan , Sosyal güvenlik sisteminde yapılan değişiklikler ve gelişmeler hakkında açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "Geçtiğimiz  14 yılda Türkiye'nin en büyük gelişmeyi gösterdiği, en büyük reformları hayata geçirdiği alanların başında Sosyal Güvenlik Geliyor. Temelde, hepsi aynı işi yapan ama farklı isimler ve statülerde faaliyet gösteren Sosyal Güvenlik Kurumlarının tek çatı altında birleştirilmiş olması dahi başlı başına reformdur. SSK, Bağ-Kur ve emekli sandığının prim ödemelerinden , hastanelerine varıncaya kadar aynı çalıştığı bir dönemden, 79 milyon vatandaşımızın tamamının tek tip hizmet aldığı günlere geldik.

Bunu çok engellemek isteyenler oldu. Artık ülkemizde işçi , memur, esnaf ayrımı yoktur. Sadece kendi hesabına ve ücretli olarak çalışan vardır. İster genel müdür olun, ister işçi aynı statüye sahipsiniz. Devletin Sosyal güvenlik kurumlarına katkısı dünyanın her yerinde olduğu gibi ülkemizde de var. Ama artık mali açıdan hesap verebilir, sürdürülebilir bir sosyal güvenlik sistemine sahibiz. Artık hizmet vermenin ötesinde, hizmetin kalitesini arttırmanın yolunu arayabiliyoruz.

Vatandaş artık devletine ulaşmak için dere tepe koşturmuyor. Öyle ki pek çok hizmet, telefonla, internetle verildiği için vatandaşlarımız evinden işlerini takip edebiliyor. Buralara kolay gelmedik. İşte bu medeni olmanın, çağı yakalamanın, bir mücadelesidir. Daha önce aylar süren işlemler, bugün günlere saatlere sığdırılmış durumda. Kafanıza takılan sorular varsa bunları Alo 170 ile kuruma aktarabiliyor, cevaplarını alabiliyorsunuz. Sosyal Güvenlik e-Devlet sisteminde en çok kullanılan alanların başında geliyor.

Emekli maaşlarında tarihi artışlara imza attık, asgari ücret 2002 yılında 184 liraydı, bugün 1404 lira. Aynı dönemde en düşük işçi emeklisi maaşı 257 lira idi, şimdi 1402 lira, en düşük Bağ-Kur esnaf emeklisi maaşı 148 liraydı, bugün 1255 lira, en düşük bağ-kur tarım emeklisi maaşı 66 liraydı, bugün 988 lira, emekli sandığı maaşı 388 liradan, 1750 liraya yükseldi. Dünkü Türkiye'de emekli olmak demek sefalete mahkum olmak demekti."

KPSSCAFE.COM.TR - ANKARA

17 Oca 2017 - 13:56 - Kamu



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

04

Emir - Cumhurbaskanim ayrim yok da diz boyu haksizlik var kazanac gelir gider ayrimi var zengin fakir ayrimi var tam bagimsiz yoksulluk var he isyan degil bizim ki üzüntü ve oda ömür yettikçe.. 65 yıl boyunca calısıp 5 yıl boyunca ki ömür yeterse 1000 tl almak ta degil üzüntü 5 yıl çalısıp 65 yıl boyunca 10000 tl ile gecim zor diyenlerin olması..

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Ocak 13:56
03

Neslihan - 2002 yılında altın,petrol,dolar bunların fiyatları neydi acaba?

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Ocak 13:56
02

Bayram - Sayın Cumhurbaşkanı m basit usul esnaf en düşük Bağkur ödemesi 600 tl basit esnaf ne kazanıyor ki nasıl ödesin nasıl emekli olsun nasıl sağlıktan faydalan sın battıkça batıyor esnaf Bağkur vergi borcuna

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Ocak 13:56
01

Yaşar - 2002 de asgari ücrete 2 Adet Cumhuriyet Altını alıp Harçlığımız kalıyordu. Şimdi 1 tane alıyoruz Harçlığımızda kalıyor.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Ocak 13:56


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler