Doktora 'Geri Zekalı' Dediği için 10 Ay Hapis Yatacak!

İzmir'de rahatsızlanan çocuğunu götürdüğü hastanedeki kadın doktor ile tartışıp, ona hakaret eden Ümran H, açılan hakaret davasında 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Doktora 'Geri Zekalı' Dediği için 10 Ay Hapis Yatacak! 

İzmir'de rahatsızlanan çocuğunu götürdüğü hastanedeki kadın doktor ile tartışıp, ona hakaret eden Ümran H, açılan hakaret davasında 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.  Davaya konu olan olay 2 Mart 2015 tarihinde İzmir Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde meydana geldi. Çocuğu rahatsızlanan Ümran H, çocuğunu tedavi ettirme maksadıyla hastaneye götürdü. Burada Ümran H çocuğuyla ilgilenen doktor Özlem S. ile tartışmaya başladı. Doktorla tartışması sorasında "Geri zekalı doktor, sen ne biçim doktorsun?" şeklinde hakaret eden Ümran H, doktor tarafından şikayet edildi.

Cumhuriyet savcısı, zanlı hakkında hakaret suçlamasıyla 2 seneye kadar hapis cezası isteğiyle dava açarken, İzmir 28'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya sanık ve müşteki katılmazken sadece avukatlar katıldı. Sanık Avukatı, müştekinin şikayetinden vazgeçtiğini, sanığın doktora hakaret ettiğine dair soyut ifade dışında bir delilin olmadığını savunarak beraat talep etti. Hakim görevli doktor Özlem S'ye görevi sırasında kamu görevi nedeniyle 'Geri Zekalı Doktor' diyerek onur ve şeref zedeleyici harekette bulunduğu için Ümran H'ye önce 1 sene hapis cezası verdi, daha sonra sanığın iyi hali nedeniyle bu ceza 10 aya düşürüldü. Kadının daha önce benzer suçtan hükmün açıklanması kararı bulunduğundan bu karar uygulandı.

KPSSCAFE.COM.TR - ANKARA

26 May 2017 - 15:24 - Kamu



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler